Косово: Блокирани војници НАТО-а

Срби са сјевера Косова саопштили су данас да су блокирали војнике НАТО-а, који су преузели контролу над административним прелазима Јариње и Брњак. Дописник агенције Ројтерс са лица мјеста рекао је да су српски цивили блокирали путеве широм сјевера Косова, постављајући камионе, приколице, дебла и аутомобилске гуме. "Мушкарци, жене, дјеца, старије особе – сви ћемо сједити […]

петак, јул 29, 2011 / 11:47

Срби са сјевера Косова саопштили су данас да су блокирали војнике НАТО-а, који су преузели контролу над административним прелазима Јариње и Брњак.

Дописник агенције Ројтерс са лица мјеста рекао је да су српски цивили блокирали путеве широм сјевера Косова, постављајући камионе, приколице, дебла и аутомобилске гуме.

"Мушкарци, жене, дјеца, старије особе – сви ћемо сједити и ако НАТО жели да прође, мораће да иду преко нас", рекао је Филип, који се налази на блокади пута недалеко од села Рударе.

Портпарол НАТО-а у Приштини рекао је да Алијанса жели да се пронађе рјешење без насиља, али да ће реаговати у случају потребе.

"Покушавамо да уклонимо ове блокаде на миран начин и данас ће бити одржани додатни преговори са Србима. Ако не буде пронађено рјешење, морамо предузети мјере да бисмо осигурали слободу кретања", рекао је он.Оставите одговор