Деложација пошла наопако: Баченo шест експлозивних направа

На судске извршиоце који су покушали да обаве деложацију породице Војина Галића у Бањој Луци данас иза 10.30 часова бачено је шест експлозовних направа. Након чега се Галић предао полицији У Бањалучко насеље Обилићево, гдје је бачена и трећа бомба на припаднике судске полиције, стигли су припадници Специјалне полиције Републике Српске – јавља извјештач Срне. […]

петак, 29 јула, 2011 / 11:42

На судске извршиоце који су покушали да обаве деложацију породице Војина Галића у Бањој Луци данас иза 10.30 часова бачено је шест експлозовних направа.

Након чега се Галић предао полицији

У Бањалучко насеље Обилићево, гдје је бачена и трећа бомба на припаднике судске полиције, стигли су припадници Специјалне полиције Републике Српске – јавља извјештач Срне.

Улица Мирка Ковачевића у бањалучком насиље Обилићево тренутно је блокирана. Испред куће налазе се бројни новинари.

Уз асистенцију судске и редовне полиције, Основни суд у Бањалуци за данас је заказао деложацију породице Галић из куће у бањалучком насељу Обилићево, коју су 1994. године замијенили за своје имање у Сарајеву.

Војин Галић, који је приликом прошлогодишњег покушаја деложације запријетио да ће се спалити бензином, изјавио је Срни да без обнове поступка неће дозволити никакву деложацију јер, како је навео, има право да се брани од правног насиља.

Породица Галић замијенила је 1994. године своју имовину у Сарајеву за имовину породице Маглајлија у Бањалуци.

Према последњим информацијама Војин Галић се предао полицији након што је на њих бацио три бомбе из куће у Бањалуци из које је данас требао бити деложиран.

Извјештач Срне јавља да је Галић одвезен возилом Хитне помоћи.

У овом инциденту повријеђена су два лица, потврђено је Срни у Клиничком центру Бањалука.

Ријеч је о радницима обезбјеђења, а према првим информацијама повријеђени су ван животне опасности.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *