Конференција о Јасеновцу: Декларација о геноциду у НДХ

У Бањoj Луци се данас и сутра одржава Пета међународна конференција о Јасеновцу на којој ће бити усвојена Декларације о геноциду тзв.Независне Државе Хрватске над Србима, Јеврејима и Ромима у Другом свјетском рату. Члан Међународне комисије о Јасеновцу Србољуб Живановић рекао је да ће Декларација, након усвајања, бити прослијеђена парламентима свих земаља свијета, а посебно […]

уторак, мај 24, 2011 / 10:24

У Бањoj Луци се данас и сутра одржава Пета међународна конференција о Јасеновцу на којој ће бити усвојена Декларације о геноциду тзв.Независне Државе Хрватске над Србима, Јеврејима и Ромима у Другом свјетском рату.

Члан Међународне комисије о Јасеновцу Србољуб Живановић рекао је да ће Декларација, након усвајања, бити прослијеђена парламентима свих земаља свијета, а посебно оним у земаљама бивше Југославије.

На сједници комисије за утврђивање истине о Јасеновцу јуче је донесен приједлог Декларације о геноциду почињеном над Србима, Јеврејима и Ромима, у Другом свјетском рату.

На Међународној конференцији о Јасеновцу којој ће присуствовати неколицина преживјелих логораша, биће више од 50 излагања, а отварању ће присуствовати највиши званичници Републике Српске.Оставите одговор