Ко се о Јерменију опекао: Путин одбацио страно мијешање у послове Бјелорусије, Киргистана и Молдавије

Покушаји наметања одређених одлука о Бјелорусији, Киргизији и Молдавији из других земаља су недопустиви, изјавио је предсједник Русије Владимир Путин.

уторак, новембар 10, 2020 / 23:59

Он је током онлајн самита Шангајске организације за сарадњу /ШОС/ нагласио да држављани Бјелорусије имају право на прилику да мирно ријеше ствари и сами предузму неопходне кораке.

"Сматрамо да је недопустива ситуација у којој неко може да покуша да народу Бјелорусије диктира одређена рјешења и одлуке", рекао је Путин. Путин је напоменуо да исто важи за недавне догађаје у Киргизији и унутрашњу политичку борбу у Молдавији.

Када се ради о Бјелорусији, која у ШОС-у има статус посматрача, Путин је истакао да је та земља изложена утицају страних сила, те да су "бјелоруски пријатељи Русије" искусили притисак без преседана и морали су да се одупру санкцијама и провокацијама, као и пропагандном и информационом рату, јавио је ТАСС.

Путин је покушаје интервенисања у унутрашњим питањима чланица ШОС-а, који су чешћи него икад, назвао отвореним изазовом за заједничку безбједност.

"Свједочимо кршењу суверенитета и покушајима да се изазову подјеле у друштву, промијени вектор развоја земље, као и да се омету вијековима старе политичке, економске и хуманитарне везе", напоменуо је предсједник Русије.Оставите одговор