Ко је, након Бегића, нови Станивуковићев помоћник за пун кадар?

Станивуковић је у потпуности естрадни, друштвеномрежни, клик-политичар. Међутим, сад је налетио на некога ко његов рад прати.

четвртак, април 9, 2020 / 00:14

Станивуковић је у потпуности естрадни, друштвеномрежни, клик-политичар. Лавирао је од промотера ћирилице, преко уједињавача народа кроз ефбиховски медијско-политички пројекат Давидијанаца, да би се мандата у то име одрекао, па га прихватио.

Онда на то све сачекао возача и возило да дођу по њега. И отишао кући.

Неко прати његов рад

Кући је снимио још један селфи-лајв. Неће да се баци. И није то никакав гријех. Таквих је много у "развијеном свијету". Посебно по мјестима одакле долазе фондације које спонзоришу ПДП.

Међутим, сад је налетио на некога ко његов рад прати. А и Бања Лука није "бијели свијет", већ један регионални град осредње величине.

Неко је, напросто, необориво упратио да се на прилозима које Станивуковић шаље, један лик стално понавља. Треба знати бити политичар.

Биће заиста интересантно гледати како ће се према овом случају понијети разни "раскринкавачи", "аналлизатори" и "истиномјерци" из Ефбиха, који се овим стварима не баве ни код куће, ни на друштвеним мрежама. Посебно уколико је у небраном грожђу неки лик из друштвенополитичког живота, којег је наложено да протежирају. Типа Мартина Млинаревић.

Но, чак се и удружења новинара морају сложити да је ово примјер класичног истраживачког новинарства, а да не морате мрднути дупетом из редакције. Мрдати морате само мишем. У том смислу и ми смо се прикључили акцији упоређивања фотографија, па смо прије преузетих садржаја зачинили све онима из наше архиве.

Том и Џери: Чији је портал Бањалука.нет?

Ту одајемо признање Бранкици Тејић-Јеринић, јер то овај портал издваја од гомиле оних са Бања Лука у имену и другачијим наставком иза тачке.

Ма, уопште, треба дати орден сваком порталу који у Српској има импресум са живим људима. Не мора посједовати ЈИБ у Министарству финансија. Ту је помисао на истраживачко новинарство мазохизам.

Стога текст портала који госпођа Бранкица потписује, као и заиста забавно демантовање Станивуковића објављујемо у цјелости. Без обзира на истински ненадахнут, а и питање је да ли и граматички исправан наслов.

Наравно, уз неизбјежну пријаву Фронтал.РС Министарству просвјете и културе Републике Српске, да портал Бањалука.нет крши Устав Републике Српске и тзв. Устав БиХ, јер не посједује варијанту на српском писму. Помоћ при објави на "једином ћириличном порталу западно од Дрине" морали смо тражити од алатки за пресловљавање. Кад то ради Гугл, он има другачије виђење шта је "босански" како препознаје језик овог портала и уз српски иде и екавски. И још модификација.

Пронађите осам сличности или разлика. По избору.

ПИТАЊЕ НАГРАДЕ: Ко су НН додаци на фотографијама Драшка Станивуковића?

драшко станивуковић додаци

Драшко Станивуковић, посланик ПДП-а у Народној скупштини и кандидат странке за градоначелника Бањалуке, наставио је снимати промотивне видео снимке ових дана, наводно деливши помоћ угроженим категоријама становништва.

У јучерашњем видео снимку , Станивуковић, гласом препуним саосећања и саосећања, дарује пакет, наводно животињским намирницама, средовечном господину. Све то не би изазвало много пажње, ако овај господин, у ствари, није био додатак у бројним Станивуковићевим спотовима – од Братунца до Бањалуке! Звучи трагикомично, али, овисно о потреби снимања филма, овај господин је један дан забринути становник Залузан-а, други дан живи у Чесми, а трећи мијења мјесто боравка и постаје Братунцан…

Случајно или не, НН додаци са младица почињу да се појављују у различитим улогама убрзо након што се Станивуковић промовисао за градоначелничког кандидата.

Па, кренимо хронолошким редоследом (све ово можете видети на приложеним фотографијама):

17. новембра 2019. – Залужани, група наводних становника овог насеља, заједно са Станивуковићем, указују на проблем са преласком. На првом месту, ту је НН глумац, који у рукама држи транспарент на којем пише "Да ли је потребно да неко изгуби живот да би власти одговориле". За потребе снимања филма, овај господин такође даје изјаву окупљеним ТВ екипама, представљајући се као становник Залузан-а, и узнемирено каже: "Прошле године је блокирао аутомобил на Бадњак и стао на железници пола сата … А онда деца пролазе тамо, не могу чекати овде проћи … ”;

19. јануара 2020. – локација Дервиша. Овог пута он се појављује у преноћишту подгоричке улице у Дервишима, а камере га снимају како запали свијеће и указује на проблем преласка овог прелаза;

23. јануара 2020. – појављује се са Станивуковићем у групи његових присталица током подношења кривичне пријаве пред Окружним тужилаштвом Бања Лука;

25. јануара 2020. – У сврху ове пуцњаве он се креће стотинама километара од Бањалуке, мења пребивалиште и поново се појављује, овај пут као становник Братунца. Он седи у десетом реду тамошњег Дома културе на митингу опозиције "Буђење Српске". Овога пута остаје у улози статистичара и не даје изјаве;

6. фебруар 2020. – Овај пут то је статистика на седници изборног штаба Градског одбора ПДП-а. Неке ствари се већ препознају.

20. фебруар 2020. – Отприлике месец дана касније, глумац поново мења пребивалиште. Враћа се у Бања Луку, а овог пута на Станивуковићевом Фејсбук профилу појављује се као становник Паприковца. Истина је, карте су већ откривене, па је фотографија написана као "Радни састанак о активностима које предузимамо у овој локалној заједници Паприковац".

23. фебруар 2020. – Протест наводних мјештана Чесме са захтјевом за изградњу новог моста преко Врбаса. За потребе овог снимања, Станивуковићев глумац постаје становник Чесме. Ни овај пут не даје изјаве. Убрзо након протеста, он указује и на фотографију објављену на Станивуковићевом Фејсбук профилу под називом "Са домаћинима у Чесми";

6. априла 2020. – Овај пут наш јунак се налази у улози рањивог пензионера, а у видеу се види како Станивуковићев сарадник му предаје пакет који наводно пружа неку помоћ. Није наведена локација.

(Бањалука.нет)

Тад и трибун Драшко ситну књигу пише

Посланик Партије демократског прогреса у Народној скупштини Републике Српске Драшко Станивуковић одговорио је на текст који је 7. априла објавио наш портал.

Цело порицање демантујемо:

Ваш портал пише сљедеће:

"Драшко Станивуковић, посланик ПДП-а у Народној скупштини и кандидат ове партије за градоначеника Бањалуке, наставио је ових дана са снимање промотивних видео клипова у којим, наводно, дијели помоћ угроженим категоријама становништва”.

Конкретним, за грађане битним радом на терену, не у скупуцјеним кабинетима и службеним аутомобилима како то ради господа из власти, нашем раду су се прикључили бројни грађани, који подржавају све наше активности, те долазе на исте. То не значи да и та особа не може бити у стању потребе.

Човјек, са фотографије није никакав статиста, већ одговоран грађанин, који има жељу да буде друштвено одговоран и друштвено активан, што је у нормалним, демократским друштвима пожељна појава.

Као и свим грађанима који су нас позвали, а ми у томе тренутку били у могућности, овоме човјеку, који подржава наше активности, поклонили смо пакет маски.

Ми нисмо наводно дијелили помоћ, како пишете, већ смо заиста дијелили помоћ. Већину достављних намирница, лијекова и маски нисмо наплатитли будући да се углавном ради о нашим суграђанима у стању социјалне потребе. За разлику од Владе која је од мјера за помоћи грађанима донијела диктаторско-репресивне мјере кажњавања људи, те кршења међународних конвенција о праву на слободу мишљења и изражавања.

Није нормално да је одлуком власти укинута демократија и заведена диктатура и репресија под изговором да су то мјере против ширења вируса корона.

Не би те политички инструисане писаније биле ништа чудно да се ми не налазимо у времену пандемије корона вируса (ЦОВИД-19).

Вријеме када сваки појединац треба да покаже максималну дозу одговорности и солидарности са другим суграђанима, ви и порталоиди с којих преносите вијести бавите се листањем мојих фотографија и не баш тако вјештим руковањем текстом и фотографијом.

Вријеме је да почнете, осим промовисања мене у негативном контексту, да се укључите са конструктивним и реалним писањем везаним уз тренутну епидемиолошку ситуацију”, закључује Станивуковић.14 КОМЕНТАРА

 1. Грешке опозиције страховито наплаћује супер моћна машинерија власти, доказ је и овај тескт, стога морам још једном да поновим политичко јеванђеле

  по Николи и опозиционим ЗЕЛЕНИМ СРПСКЕ:

  „Данас не смије бити популизма код опозиционих партија и код авангардних српских политичара, другим ријечима, данас ни у сну не би смјело бити спиновања јавности код политичара који имају СТАВ и који се искрено боре за промјене које значе стабилну и одрживу Српску, односно, не би смјело бити спиновања јавности од стране озбиљних опозиционих партија и често јефтине самопромоције код политичара који припадају озбиљним партијама, партијама које би требале да нуде народу поштену државу и јасну визију- добро осмишљен пројекат очувања, рада и развоја Републике Српске за идуће године и деценије.“

  Морам да кажем како је данас популистички начин бављења политиком увелико присутан код опозиционих партија, да не говорим о позицији која своју политику заснива на популизму и спиновању јавности.

  Такође морам да кажем како то данас појединачно може да ради само Небојша Вукановић, све захваљујући (не) намјерној политичкој грешци руководства СДС прије, а нарочито после избора.

  Нажалост морам да констатујем да и неки други опозициони политичари данас раде као Вукановић, али и да изнесем свој СТАВ како нпр. ни случајно данашњи честити политичари типа Тривићке, Лазаревића, Видића………, не би требали да имају луксуз самосталног дјеловања, или што је још горе, толеранцију својих партија на такав начин рада.

  Већ сам на почетку коментара апострофирао да мега машина власти кажњава сваку грешку противника,па и ову Станивуковића, стога и овај коментар,све као опомена партијама и добронамјеран савјет појединцима да не искачу у јавност без јасно осмишљене медијске стратегије својих партија.

  Наравно, тај савјет ће имати користи на појединце, само ако су ТИМСКИ ИГРАЧИ, односно, ако схватају да само јака партијска дисциплина, те сложно програмско дјеловање у њиховим партијама може довести до задње реченице у горе цитираном „Јеванђељу по Николи и ЗЕЛЕНИМ СРПСКЕ“, тачка.

 2. Лако би се могло изродити да рад Драшка Станивуковића представља крајишки режимски пројект “ 2045. „.
  Херцеговина,Романија,Бирач,Подриње,Семберија и Посавина морају вјечно остати у канџама крајишких лажова.
  Прочитао сам овај текст још јуче јер кружи режимским порталима. Из текста је јасно да режим ради као у случају убиства Давида Драгичевића,своје људе убацује.
  Све улоге незнаног лика могу се оправдати,али оно када му Драшко уручује помоћ показује да је Драшко слабоуман (ил)и ради за режим.
  Ако му је онај лик предложио да направе снимак уручивања помоћи Драшко му је требао предложити да сниме порнић на јавном мјесту ( мања би штета била),ако је пак Драшко иницијатор боље му је да се убије.

  ПС: Једно се могу сложити са режимом, пола пратилаца Дршка на мрежама представља најцрњи нацистички талог и потомство СС Ханџар дивизије са нескривеном мржњом према Србима. Умјесто да блокира и обрише тај талог он се тјеши да има 18500 пратилаца.

 3. Vjeruješ li ti u ove gluposti što pišeš , suštinu preskačeš ,koje veze ima ko je sa kim , političar je pa valjda ima nekoga ko će sa njim ići.Suština je tupsone da on ukazuje na probleme koji postoje koja ni jadna mašinerija vladajućih ne može ispraviti i sakriti.Suština je da je mali zajeban igrač , suština je da mu ne trebaju partiski aparati koji su svakojaki često sa spavačima režima unutra ( da ne kažemo od zla oca i …), koji samo usporavaju djelovanje , sputavaju energiju i mogućnosti Draška Stanivukovića.Suština je da mu narod vjeruje , poziva i pažljivo sluša.Suština je tupsone da je on rođeni pobjednik ,a ti rođeni gubitnik.Suština je da si 20-ak godina u politici da niko ne zna za tebe , i ukućani te zaboravili.Suština je da imaš partiju od 20 članova i simpatizera , a držiš predavanja koja više liče Neronovoj priči prije nego što zapali Rim.Suština je da se na ovom portalu na koji slučajno zalutah sjatilo društvo degena , propalih novinara i političara koji imaju po pet lažnih profila pa ubijaju vrijeme lupajući glposti uglavnom džabe ili ponekad kada vam gazda plati , baci kosku ko džukelama.Suština je gospodo da ste vi niko i ništa.“ Lajte kere Jakobsfelda“.Suština je da te onaj propali …… Simo.P.Oroz stalno zajebava , a seljačina učio se lajanju po prijedorskim novinama i portalima.Suština ….

 4. Надам се да је сада јасније свима да сви крајишки лидери одрастају на истој сточној пијаци,а њихова логистика у истим комунистичко-удбашким инкубаторима.
  Никола јесте себичан лик,љубоморно чува Еколошку партију,када би је отворио да приступе људи који знају питати, овакве као Драшка, Вукана и лажну опозицију ПДП и СДС еколози би прегазили у плитким бијелим ципелама без да се испрљамо.
  Мукање,рзање,њакање и пилеће пијукање донијело му је 100 кривични пријава и све је изгубио.
  Први његов случај у који сам упетљао своје прсте завршио се тако што је позван као окривљени а саслушан као свједок.
  Док год он и Вукан уредно плаћају казне за своју глупост јасно је како би водили земљу,могао би поштен народ у њиховој тиранији поднијети 100 пријава на њихов лош рад они би свој опстанак правдали незамјењивошћу исто као и овај тзв. српски члан.

 5. Чудновато како неко као овај еустахије случајно залута на Фронтал РС, а зна шта се на њему дешава годинама???

  Као што се зна, ја никад не расправљам,поготово не са БОТОВИМА, него се одређујем према догађајима и износим свој СТАВ, те шаљем јасне поруке, све као идеолог једине неукаљане и за ново вријеме једине вриједне политичке приче у Републици Српској и дејтонској БиХ.

  Тако се кроз моја писања-коментаре, све у најбољојој намјери некад деси да морам да подучавам „остварене политичаре“ и њихове партије, као што је то био случај у мом првом коментару.

  Нећу ни сад одговарати на прозивке-спиновање, али хоћу подучити „сљедбеника“ кроз јасну поруку: „Не прате се мој Еустахије слијепо „остварени“ појединци у политици, ма колико били јаки, односно, не „гине“ се за њих, ма колико били способни и поштени, такви могу само да се поштују, наравно, ако тимски раде.

  Значи,ако већ хоћеш да гинеш за нешто, онда треба да гинеш за идеју, идеологију и програм партије којој такви „остварени“ појединци припадају“.

  У првом коментару написах политичко Јеванђеље по Николи и ЗЕЛЕНИМ СРПСКЕ, све да би “ истакнуте појединце“ и њихове опозиционе партије опоменуо да се ова власт на овакав начин рада опозиције и истакнутих појединаца никад неће оборити, исто као што неће бити оборена, све док БН ТВ буде као „корисне идиоте“ користио опозицију,истакнуте појединце из опозиције, те НВО политичке и економске анал(Н)итичаре, тачка.

 6. Никола,отвараш ли странку за нове људе и идеје или не?
  Сав њихов рад,како режима тако и опозиције (читај Драшка и Вукана) можемо употријебити против њих самих а на опште добро Републике Српске.

 7. Младене,

  не може се за опште добро употребити прича против храбрих и истакнутих Станивуковића и Вукановића.

  Нисам ја ЕУСТАХИЈЕ БРЗИЋ да нападам човјека са доказаним државничким капацитетом и ОБРАЗОМ чистим као сунце жарко,све само зато што се као опозиционар дрзнуо да савјетодавно напише коментар по питању грешака у раду других опозиционих партија, па и у конретном случају појединачне грешке младог Станивуковића.

  Ти знаш да си на ВЕТУ, ово ћу ти сад одговорити, више да пошаљем поруку другим, значи, тачно је да се ја и ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ залажемо за опште добро, али никад не употребљавамо ружне ријечи против других, нити спинујемо, макар то било и зарад општег добра, напротив.

  Ми смо по том питању доследни и јако коректни,значи, нудимо конкретна рјешења-пројекат СРПСКЕ ЗА 21 ВИЈЕК, водимо саборну политику, нисмо националисти, али јесмо врло коректна, хумана и национално одговорна српска политичка прича.

  Ако добијемо прилику, гарантујемо грађанима дејтонску БиХ и нудимо једнакост пред законом свим становницима дејтонске Републике Српске.

  Као легалисти и хуманисти доказали смо да поштујемо друге и другачије, да поштујемо садашњи политички избор грађана Српске, кроз наш рад смо доказали да поштујемо све грађане у Федерацији, да поштујемо њихов садашњи политички избор.

  То је основа, или статутарна обавеза дјеловања патриотске, културне и господске организације, какви кроз своје досадашње дјеловање доказано јесу ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ.

  Ја сам апсолутно остварен човјек по свим питањима живота и рада, човјек који је радио, стварао, многа хумана дјела и задужбине иза себе оставио, плус се испунио до крајњих граница, односно, толико пун спортски, културни и кафански живот проживио, да сам у томе вјероватно искуснији више него састав садашње владе заједно.

  Да не говорим колико сам пун позитивне и стваралачке енергије, пун идеја, пун снаге,пун……………………………………..

  Да то предочим кроз чињенице, значи, кад бих данас свој ПОЛИТИЧКИ ОБРАЗ ЗАЛОЖИО ЗА НЕКУ ПРИЧУ, односно, кад би свој мозак, писменост, организаторске способности, харизму, медијски наступ и муда употребио да уништим СНСД, то бих уз сагласност оних који о нама одлучују и јаким опозиционим партнером (њиховом логистиком) 100% завршио већ до краја 2022 године.

  Опет, кад бих хтио да са јаким партнером из власти (њиховом логистиком) уништим опозицију, било појединачно, или рафално, то бих и без сагласности оних који о нама одлучују завршио најдаље до краја 2022 године, ако не и прије тог рока.

  Сад замисли како бих тек „истакнуте и остварене“ појединце могао „уништити“, или можда боље речено, многе од њих ставити на одговарајуће мјесто у ТИМУ обнове српске, мјесто гдје по стварним квалитетима могу дати највише у борби за опште добро?

  Видиш, лако је уништити некога, било партију, или истакнуте појединце, али треба знати у ком времену живимо, треба знати констелацију односа у БиХ, регији, Европи и свијету.

  Треба данас стратешки размишљати, односно, одговорити бремену времена тако да сутра дејтонска БиХ буде сложна, богата и писмена државна заједница, а да Република Српска опстане у 21 вијеку, све са неуништивим привредним, политичким, безбједносним, правним и образовним системом .

  Да се развије до неслућених висина на основу програма ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, све због своје територије, малог броја становника, МЕГА природних ресурса, упослених и неупослених привредних потенцијала, те могућности сарадње са регијом, Европом и свијетом.

  Па кад је тако, онда морам да кажем како ја не бих никад уништавао ни позицију, ни опозицију, да не говорим истакнуте и опозиционе посланике, напротив.

  Долази вријеме када ће ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ и Никола Лазаревић морати заједно са другим српским снагама преузети одговорност, све да рата никад не буде, а да се на писмен начин сачува дејтонска Република Српска, са једне стране, са друге, да се гарантује правна држава и безбједност свих грађана у међународно признатој БиХ, тачка.

 8. Један паметан човјек,иначе србин који се школовао и живи у Загребу када смо причали и ја га питао како се одлучио за живот тамо објаснио ми је то врло једноставно.
  „Не би могао живјети са Србима јер уживају у просјечности,немају циљ,задовољни врећом брашна и са мало суховине на тавану.“
  Нудиш спасоносни план а чекаш сагласност,слушаш ли ти сам себе “ то бих уз сагласност оних који о нама одлучују“.
  О нама одлучују амбасаде САД,Велике Британије,Њемачке,Аустрије и ОХР .
  Они ће сигурно примјетити када би Зелени остварили план да се двије стране мимо њихове воље и жеље( режим и опозиција) коначно сударе и распу у крхотине.
  Када се слегне прашина,Република Српска сигурно би угледала лијеп дан.
  Умјесто тога чекај да опозиционари нарасту да на ваги имају живе мјере као тзв. српски члан,сачекај ту самовољу,тиранију и безвлашће мислећи да ће они тебе донијети од куће необавјештеног ко Војислава Коштуницу да спасиш Српску.

 9. Долази вријеме када ће ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ и Никола Лазаревић морати заједно са другим српским снагама преузети одговорност, све да рата никад не буде, а да се на писмен начин сачува дејтонска Република Српска, са једне стране, са друге, да се гарантује правна држава и безбједност свих грађана у међународно признатој БиХ, тачка.

  Nikola i Mladene

  Nema vise RS-a ,ostalo samo Dodikistan,Pratite li Vi dogadzaje?
  Predsjednik BiH odlucuje o svemu..

  Malo sarkazma,ali cinjenice to pokazuju.Gdje su institucije RS-a.gdje je Simo Horoz??
  U zapecku,ili prknu sto bi rekao Ismet Fazlinovic..

  Da se razumijemo .Ja sam za max autonomiju RS-a,kao sto je i dosad bilo.Ali vidite li Vi sta se desava?Vidite li …Ma briga me.Ako i ne vidite…
  Vidjet cete kad sve ovo prodze,ali bit ce kasno….

 10. Симо,

  мало ти поново погура Стевандића на оном посту, наређење са врха да пушиш курац, фуј фукаро, у уста те јебем шкрбава.

  Иначе, што се тиче мојих порука на овом посту, мислим да сам био потпуно јасан, како СНСД, СДС и ПДП, тако и „истакнутим појединцима“, медијским тимовима партија, тајним службама, па на крају крајева и српској интелигенцији, странцима и федералцима.

  Иначе, захваљујем ја на савјетима оним који мисле да треба другачије да радим, али ја ћу радије ризиковати да се лично у „политици не остварим“, него да се спустим на ниво кокошара у политици и тиме укаљам ЗЕЛЕНЕ СРПСКЕ, односно, да укаљам једину политичку причу која ће 100% заживјети у пракси будуће ВЛАДЕ СРПСКЕ кроз програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, све са Лазаревићем као идеологом и творцем те приче, или без њега, тачка.

  П.С.За добронамјерне порука, будите стрпљиви и вјерујте да ћемо кроз наш МЕГА јак рад у идуће двије године доказати исправност наше конкретне, коректне и национално супер одговорне политике.

  Није то дуг период, близу је јесен 2022 година, тада ће свима бити јасно због чега су авангардни ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ водили саборну и национално супер одговорну политику, односно, биће мојим добронамјерним и злонамјерним критичарима јасно због чега нисам хтио да будем у политици нека врста Стевандића, нити сам хтио да се медијски промовишем, рецимо попут Станивуковића и Вукановића.

Оставите одговор