КФОР уклања барикаде

КФОР је вечерас започео уклањање барикада које су Срби поставили у близини административног прелаза Јариње, потврдили су Срни српски извори из Лепосавића. КФОР булдожером уклања пијесак постављен на прилазу Јарињу, како са прилаза из правца Косова, тако и из правца Рашке са српске стране. Инцидената за сада нема, али су Срби најавили да ће одмах […]

понедељак, септембар 26, 2011 / 21:09

КФОР је вечерас започео уклањање барикада које су Срби поставили у близини административног прелаза Јариње, потврдили су Срни српски извори из Лепосавића.

КФОР булдожером уклања пијесак постављен на прилазу Јарињу, како са прилаза из правца Косова, тако и из правца Рашке са српске стране.

Инцидената за сада нема, али су Срби најавили да ће одмах покушати да поново поставе пијесак и други материјал на путу да би зауставили Кфор да деблокира путни правац Јариње – Лепосавић.

Према истом извору, Кфор је током дана на Јариње хеликоптерима пребацио механизацију за уклањање барикада, па се очекује да ће Кфор током ноћи наставити са уклањањем барикада.

Срби са сјевера Косова већ десети дан дежурају на барикадама које су постављене на свим важнијим путним правцима у општинама Звечан, Косовска Митровица и Лепосавић, а у Косовској Митровици у блокади је главни мост преко Ибра, гдје су грађани поставили шатор и ложили ватру, како би се загријали током ноћи.

Нова седма рунда дијалога Београд – Приштина биће одржана сутра поподне и у сриједу у Бриселу. Дијалог је почео 8. марта.Оставите одговор