Казна за Борац: Три меча без публике и 10.000 КМ

"Три меча без публике и 10.000 КМ", одлука "дисциплинаца" ФС БиХ! "Казне су преооштре и донесене су под притиском", каже директор Борца. Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Босне и Херцеговине жестоко је казнила ФК Борац због прекида дербија са Жељезничаром. Бањолучани ће наредне три утакмице играти без публике на Градском стадиону, а у буџет Савеза мораће […]

уторак, септембар 27, 2011 / 17:24

"Три меча без публике и 10.000 КМ", одлука "дисциплинаца" ФС БиХ! "Казне су преооштре и донесене су под притиском", каже директор Борца.

Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Босне и Херцеговине жестоко је казнила ФК Борац због прекида дербија са Жељезничаром.

Бањолучани ће наредне три утакмице играти без публике на Градском стадиону, а у буџет Савеза мораће да уплате 10.000 марака, епилог је састанка "дисциплинаца" одржаног у Сарајеву.

Санкције су донесене због упада бањолучких навијача на терен и прекида суботње утакмице осмог кола Премијер лиге БиХ између Борца и Жељезничара.

Раније у уторак, Такмичарска комисија је регистровала утакмицу службеним резултатом 3:0 у корист сарајевског тима.

Директор црвено-плавих Радмило Шиповац разочаран је одлукама обе Комисије ФС БиХ јер сматра да су казне преоштре, односно да су донесене под притиском ФК Жељезничара и сарајевских медија.

"Нисмо задовољни овим одлукама јер сматрамо да су преооштре. Осим тога, санкције су донесене под притиском сарајевских медија и ФК Жеље", рекао је Шиповац у изјави за МОНДО.

Према његовим ријечима, Борац ће у законски предвиђеном року да уложи жалбе.

"Свјесни смо да од сриједе и меча осмине финала Купа БиХ морамо почети да ‘издржавамо’ казну, али смо увјерени да ће послије наше жалбе она бити умањена".

Шиповац сматра да је Такмичарска комисија више вјеровала извјештају главног арбитра Томислава Чуића него безбједњаку кога је на дерби послао Комитет за нормализацију ФС БиХ.

"Народски речено, у тој ситуацији судија из Томиславграда се није снашао и онда је морао у извјештају да брани властите пропусте. Извјештај Комесара за безбједност ФС БиХ Новака Дамјановића је био потпуно другачији јер је написао да је терен након инцидента за пет до седам минута био очишћен и спреман за наставак сусрета", нагласио је директор Борца.0 КОМЕНТАРА

  1. Питам се зашто дисциплинска комисија није казнила фк Сарајево због упада њихових навијача на терен у Требињу?
    Изгледа и у спорту важе дупли стандарди као између осталог у свему у овој творевини под протекторатом!

Оставите одговор