Афганистан: Демонстрације због убиства Рабанија

Више стотина Авганистанаца демонстрирало је данас због прошлонедјељног убиства бившег авганистанског предсједника Бурханудина Рабанија, оптужујући моћне пакистанске обавјештајне службе да стоје иза самоубилачког напада. Демонстрације су протекле мирно док су демонстранти скандирали "смрт Пакистану, смрт талибанима" и носили транспаренте са сликама Рабанија. Они отпужују пакистанску службу за убиство и сарадњу са талибанима ради дестабилизације Авганистана. […]

уторак, септембар 27, 2011 / 18:08

Више стотина Авганистанаца демонстрирало је данас због прошлонедјељног убиства бившег авганистанског предсједника Бурханудина Рабанија, оптужујући моћне пакистанске обавјештајне службе да стоје иза самоубилачког напада.

Демонстрације су протекле мирно док су демонстранти скандирали "смрт Пакистану, смрт талибанима" и носили транспаренте са сликама Рабанија.

Они отпужују пакистанску службу за убиство и сарадњу са талибанима ради дестабилизације Авганистана.

Предсједник авганистанског Високог мировног савјета Бурханудин Рабани убијен је прошле седмице у бомбашком нападу у својој кући у Кабулу.

Одговорност за убиство преузели су талибани. Милитантна група која је преузела одговорност навела је да су, прије него што су га убили, задобили Рабанијево повјерење.

Рабани је бивши предсједник Авганистана и вођа главне опозиционе политичке странке у земљи. Био је на челу савјета задуженог за преговоре о мирном ријешењу са талибанима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *