Нема Кудрина, Медведев улаже у војску!

Руски предсједник Дмитриј Медведев жестоко је стао у одбрану планова за повећање потрошње на војску као "императив” за националну безбједност. Те планове је оспоравао Алексеј Кудрин, који је јуче поднио оставку на мјесто министра финансија. Кудрин је оцјенио да би предложених 1,3 одсто повећања у потрошњи на војску следеће године знатно отежало напоре да се […]

уторак, септембар 27, 2011 / 17:02

Руски предсједник Дмитриј Медведев жестоко је стао у одбрану планова за повећање потрошње на војску као "императив” за националну безбједност.

Те планове је оспоравао Алексеј Кудрин, који је јуче поднио оставку на мјесто министра финансија.

Кудрин је оцјенио да би предложених 1,3 одсто повећања у потрошњи на војску следеће године знатно отежало напоре да се очува баланс у буџету и одржи исплата социјалних издатака.

Аналитичари су оцјенили да ће то повећање вјероватно одобрити премијер Владимир Путин, који се сматра знатно моћнијим од Медведева и који планира да се следеће године опет кандидује за предсједника.

Медведев је данас посматрајући војне вјежбе на Уралу, рекао да је ефикасна војска обавеза Русије према својим грађанима и сусједима.Оставите одговор