Кад се српски олиста: Ђурић и Селаковић бодре Косоваре у сред цјењкања

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић поручио је да Срби на Косову и Метохији, и сјеверно и јужно од Ибра, морају бити увјерени да Србија чврсто стоји иза њих.

четвртак, август 9, 2018 / 12:36

"Добили смо налог председника Александра Вучића да до краја године завршимо све пројекте на Косову и Метохији чија је реализација планирана у овој години", рекао је Ђурић у обраћању Србима и члановима и присталицама Српске листе окупљеним у амфитеатру Техничког факултета у сјеверној Косовској Митровици.

Он је истакао да ће Србија убудуће бити присутнија на Косову и Метохији, и у јачем и већем обиму, јер су јединствени и јаки Срби најјачи аргумент у одбрани Косова и Метохије.

Генерални секретар предсједника Србије Никола Селаковић истакао је да је претходних седмица било покушаја политичких, али и квазиполитичких структура да створе атмосферу да Срби на Косову и Метохији нису заједно са Србијом.

"Неки су покушавали да фабрикују приче у којима државни органи власти не брину о свом народу на Косову и Метохији и прикажу да се овде припрема неки сценарио који би требало да нанесе штету", рекао је Селаковић, захваливши Србима што нису насјели на ту причу.

Према његовим ријечима, народ који живи на територији Косова и Метохије је највећи аргумент државе Србије.

"Протекло је 1.930 дана од како је обећано формирање заједнице српских општина, али сваки договор нема само две стране, има и оних који би требало да буду гарант споразума. Ми смо све испунили, чиме смо доказали колико смо кредибилни и колико нам је стало да сачувамо мир и дођемо до решења", нагласио је Селаковић.

Он је додао да је борба за Косово и Метохију уједно и борба за српски народ у покрајини, те да данас као никада раније овдашњи Срби имају државни врх, предвођен предсједником Вучићем, коме се може спокојно вјеровати.

Предсједник Српске листе Горан Ракић захвалио је властима Србије јер су, предвођени Вучићем, показали како се народ брани и како се бране интереси Срба и српске државе на Косову и Метохији.Оставите одговор