Озбиљна вијест: У Милићима од новембра рођено 200 дјеце

У породилишту Специјалне болнице из хируршких области "Боксит" у Милићима је од 14. новембра, када је почело са радом, до данас рођено 200 беба, саопштено је из ове здравствене установе.

четвртак, август 9, 2018 / 12:44

Данијела Марковић са Сокоца, мајка двјестоте бебе рођене у милићком породилишту, данас је на пригодној свечаности у Милићима, од ове установе добила на поклон новчани бон у вриједности 1.000 КМ.

Марковићева је Срни изјавила да је њој и супругу Срђану то трећа кћерка.

"Код куће имам кћерке од 10 и 15 година. Неизмјерно сам срећна и захвална особљу породилишта у Милићима на пажњи. Будем ли одлучила да родим и четврто дијете, биће то сигурно у овој установи", рекла је Марковићева.

Шеф породилишта и одјељења гинекологије при Специјалној болници Сања Калајџић изјавила је да су током јула у овој установи рођене 32 бебе, што је рекордан број у једном мјесецу у овом породилишту.

Она је објаснила да је до сада 25 одсто породиља било са подручја општине Милићи, а преостале из сусједних општина и региона.

"Двјестота беба рођена у нашем породилишту је дјевојчица, тешка 3.820 грама. Рођена је природним путем и порођај је протекао уредно", рекла је Калајџићева.

Одлуком предсједника компаније "Боксит" Рајка Дукића, као подстицај наталитета, свако новорођенче које се роди у "Бокситовом" породилишту добија на поклон новчани бон у вриједности од 500 КМ, а двјестота беба посебно је награђена новчаним боном од 1.000 КМ.Оставите одговор