Јакшић: Обесмислили смо косовске царинске печате

Потпредсједник Скупштине заједнице српских општина на Косову и Метохији Марко Јакшић изјавио је да се барикаде које контролишу Срби налазе на обје стране административне линије, што је обесмислило долазак цариника из Приштине и косовске полицијске службе јер нигдје не "ударају" царинске печате. "Они су ту гдје јесу. Довозе их хеликоптерима и немају никакву функцију нити […]

понедељак, октобар 17, 2011 / 09:26

Потпредсједник Скупштине заједнице српских општина на Косову и Метохији Марко Јакшић изјавио је да се барикаде које контролишу Срби налазе на обје стране административне линије, што је обесмислило долазак цариника из Приштине и косовске полицијске службе јер нигдје не "ударају" царинске печате.

"Они су ту гдје јесу. Довозе их хеликоптерима и немају никакву функцију нити улогу. Нигдје не могу да ударају те фамозне царинске печате, што је важно, јер показује да ти прелази ничему не служе", рекао је Јакшић за "Екстра магазин".

То је, додао је он, одговор Срба на покушај Кфора, Еулекса и Приштине да успоставе границу на прелазима Јариње и Брњак.

Јакшић је истакао да су велика упорност и ријешеност Срба да не попусте очигледно запрепастиле Запад, те нагласио да је Приштина оштећена у овој борби.

"У Приштини знају да је ово последњи отпор који пружају Срби на Косову и зато врше велики притисак, поготово са Запада, јер знају да ће Београд сада на све пристати због статуса кандидата", нагласио је Јакшић.

Командант Кфора Ерхард Древс затражио је од представника локалне самоуправе са сјевера Косова да уклоне барикаде. Рок је прво био дат до данас, али је потом одгођен још један дан. Древс је одгодио полазак конвоја за снабдијевање војника Кфора на административним прелазима за уторак, да би "грађанима дао више времена за уклањање препрека са путева".Оставите одговор