Недић: Уласком Хрватске у ЕУ почињу проблеми за извоз меса из БиХ

Директор Канцеларије за ветеринарство БиХ Драго Недић упозорио је да ће се, кад Хрватска уђе у ЕУ, много тога промијенити за БиХ, поготово када је ријеч о увозу и извозу производа животињског поријекла. Оцијенивши као добро што ће БиХ доћи на границу ЕУ, Недић је истакао да ће се БиХ наћи у великим проблемима јер […]

понедељак, 17 октобра, 2011 / 09:34

Директор Канцеларије за ветеринарство БиХ Драго Недић упозорио је да ће се, кад Хрватска уђе у ЕУ, много тога промијенити за БиХ, поготово када је ријеч о увозу и извозу производа животињског поријекла.

Оцијенивши као добро што ће БиХ доћи на границу ЕУ, Недић је истакао да ће се БиХ наћи у великим проблемима јер ће морати да обустави извоз доброг дијела производа које сад извози у Хрватску и да тражи ново тржиште.

"Наравно, покушаћемо све да се са ЕУ договоримо да одређена група производа добије статус пласмана на европско тржиште и за то имамо још годину дана", рекао је Недић за сарајевско "Ослобођење".

Према његовим ријечима, ако БиХ не нађе алтернативно тржиште, то значи да ће га морати тражити на домаћем тржишту.

"Моје ће препоруке бити да се у наредном периоду размисли о томе шта је алтернатива за случај да не буде могли пласирати своје производе у Хрватску. Мислим да их онда морамо пласирати на домаће тржиште, али науштрб увозних производа", закључио је директор Канцеларије за ветеринарство БиХ.