Израел поздравља позив Квартета за наставак преговора

Израел је поздравио данас апел блискоисточног Квартета за поновно покретање преговора и позвао Палестинце да наставе директне разговоре "без одлагања”, саопштено је из канцеларије премијера Бењамина Нетањахуа. „Израел је дочекао с одобравањем позив Квартета за директне преговоре двије стране без постављања услова, као што су затражили и предсједник САД Барак Обама и премијер Бењамин Нетањаху”, […]

понедељак, октобар 3, 2011 / 08:10

Израел је поздравио данас апел блискоисточног Квартета за поновно покретање преговора и позвао Палестинце да наставе директне разговоре "без одлагања”, саопштено је из канцеларије премијера Бењамина Нетањахуа.

„Израел је дочекао с одобравањем позив Квартета за директне преговоре двије стране без постављања услова, као што су затражили и предсједник САД Барак Обама и премијер Бењамин Нетањаху”, додаје се.

То је прво званично реаговање на приједлог Квартета (САД, ЕУ, УН и Русија) на који су неки израелски званичници, међу којима и шеф дипломатиоје Авигдор Либерман, већ реаговали позитивно.

„Иако Израел има резерве које ће изнијети у одговарајућем тренутку, он позива палестинске власти да слиједе пример и приступе директним преговорима без одлагања”, наводи се из премијерове канцеларије.

У саопштењу објављеном 23. септембра Блискоисточни квартет позвао је на наставак преговора Израела и Палестинаца, с циљем да се они заврше коначним споразумом до краја 2012. године.Оставите одговор