Иван Осама Бин Бегић?

Не знамо уопште о чему се ради, али смо ову молбу за демант објава по другим медијима чули, те преносимо шта је предсједнички кандидат Иван Бегић поручио јавности без икаквих измјена осим пресловљавања на српско писмо.

петак, 7 јула, 2023 / 09:28

Поштовани

у смислу Закона о заштити од клевете молим Вас да објавите овај демнти у цјелости:

У вези са медијским натписима које су озбиљни и релевантни медији преузели од порталоида без импрессума као особа која је са гнушањем гледала на измјене Кривичног законика у дијелу који се односи на криминализацију клевете, желим да вам кажем да сте овом дозом непрофесионализма код многих медија дали алиби законадавцима да се у томе правцу заиста и крене, а и мој став у том погледу пољуљали.

Сви људи који су годинама сарађивали и даље сарађују са мном (од пекара, рент-а-цар компанија, институција, предузећа, појединаца) моћи ћете чути о каквом се професионалцу ради и колико сте оклеветали човјека чије је радно вријеме 16 сати 7 дана у седмици.

До сада су изјављивали и судили ми за кривична дјела државног удара, рушења и подривања уставног поретка, наношење тјелесне повреде, отуђење и оштећење туђе ствари, угрожавање безбједности јавног саобраћаја, те многе прекршајне поступке попут непоступања по законито изданом наређењу овлаштеног органа, непоштовање (неуставних) одлука Штаба за ванредне ситуације, привођен неколико десетина пута, а на крају у судским процесима у свим тим случајевима правоснажно ослобођен.

Овиме се отишло и корак даље у сензационалистичким насловима јер сте од жртве уцјене, рекетирања, човјека којем су због уцјена и пријетњи уништени и живот и породица од стране људи који су дрзнули јер су помислили да њихова права могу да угрозе моја права.

Иван Бегић не пријети, не рекетира, не уцјењује, никада није и никада неће. А они који су то радили и тиме ме политички и животно дискриминисали сада су почели да ми пријете жељећи извући противправну имовинску корист.

Наведене особе никада нису биле ни у каквом пословном аранжману са мном, а вјерујем да никада неће нити бити. Ја сам увијек сарађивао и сарађиваћу са професионалцима и људима које моралне и карактерне вриједности.

Са телефонског броја 065***832 сам добио поруку: Боље је да мене никада не сретнеш у животу, ја ти обећавам да ћу ти кичму скрцкати сјеме ти јебем усташко.

Заиста ми је жао што сматрате да само зато што сам Хрват и католик у Републици Српској ме имате право да рекетирате и путем ваших сродника у државним институцијама малтретирате, пријетите и уништавате живот. Такође су ми упућење пријетње родитељима, покушајима упада на посјед мојих већ старих и изнемоглих родитеља који су захваљиљући вашим сензационалистичким писањима јутрос веома лошег здравственог стања.

Замислите да се на примјер ја дрзнем и пријавим уредника медија који преноси вијест са порталоида без импрессум за серијско убиство, терористичке активности и припреме рушења уставног поретка, па вам као и неки људи доставити фотографију такве пријаве.

Наравно, да је објављивање такве информације погубно, посебно поштујући ПЕРСУНКЦИЈУ НЕВИНОСТИ и праву на став друге стране.

Такође Вас информишем да сам у протеклих годину дана изложен неовлаштеном тонском снимању и прислушкивању, уцјенама, рекетирању и прогањању, за шта је дио извршилаца идентификован и признао извршење наведеног.

Од стране МУП-а до овог момента нисам обавијештен о било каквом стављеном приједлогу за кривично гоњење, те ћу након што добијем позив веома радо се одазвати на позив надлежних институција.

Са жаљењем јер деманти не могу упутити прорежимским медијима без импресума и у нади да ће се производња и стављање у промет медија без дозволе за рад третирати као кривично дјело,

Иван Осама Бин БегићОставите одговор