Италија: Милиони радника у штрајку

Милиони радника из италијанских синдиката ступили су данас у цјелодневни шрајк поводом Владиног плана о усвајању новог пакета мјера штедње. Због штрајка су отказани бројни авионски летови, поласци возова и аутобуса, а државне службе затворене су широм земље, преноси Би-Би-Си. Влада је изложена критикама због пакета мјера штедње вриједног 45 милијарди евра, који сада покушава […]

уторак, септембар 6, 2011 / 19:05

Милиони радника из италијанских синдиката ступили су данас у цјелодневни шрајк поводом Владиног плана о усвајању новог пакета мјера штедње.

Због штрајка су отказани бројни авионски летови, поласци возова и аутобуса, а државне службе затворене су широм земље, преноси Би-Би-Си.

Влада је изложена критикама због пакета мјера штедње вриједног 45 милијарди евра, који сада покушава да измијени.

"Налазимо се на ивици амбиса, потребна налм је одговорна влада. Штрајкујемо против неодговорних мјера које сав терет пребацују на раднике јавног сектора", изјавила је лидер највеће уније синдиката ЦГИЛ Сузана Камузо.

Међу најављеним мјерама су повећање ПДВ-а и подизање старосне границе за одлазак у пензију.

План о штедњи тренутно се налази на расправи у Сенату, а потом ће бити послат у доњи дом парламента, на коначну потврду, која се очекује 20. септембра.Оставите одговор