Хути растурили интервенционистичку базу Саудијске Арабије

Најмање 30 војника је погинуло, а 60 је рањено у нападу Хутија на војну базу која припада снагама коалиције предвођеним Саудијском Арабијом на југозападу Јемена, рекао је портпарол војске и болнички извори.

недеља, август 29, 2021 / 17:19

Хути су извели неколико напада уз помоћ дронова и балистичких ракета на војну базу Ал Анад, рекао је портпарол јужних снага Јемена Мохамед Ал Накиб.

Накиб је рекао да је погинуло између 30 и 40 војника, док је најмање 60 рањено, додајући да је број жртава вјероватно већи јер спасиоци и даље рашчишћавају мјесто напада.

Јужне снаге Јемена дио су коалиције предвођене Ријадом.

Два болничка извора рекла су да је више тијела допремљено у болницу у провинцију Лахџ, заједно са око 16 рањеника. Није познато да ли међу жртвама има цивила.

Мјештани кажу да се неколико снажних експлозија чуло у области Ал Анад, око 70 километара сјеверно од града Адена.

Мјештани града Таиза рекли су да су чули балистичке пројектиле испаљене са лансера позиционираних у источним предграђима града које држе Хути.

Рат је почео 2014. године када су Хути освојили Сану и збацили Владу Абд-Рабуа Мансура Хадија. Коалиција предвођена Ријадом и УАЕ интервенисала је у марту 2015. године како би вратила Хадија на власт, али сукоб који је настављен однио је животе десетине хиљада људи и изазвао једну од најгорих свјетских хуманитарних криза.Оставите одговор