Српски тенкисти у полуфиналу Тенковског биатлона у Русији

Тенкисти Војске Србије пласирали су се у полуфинале Тенковског биатлона на Међународним војним играма на полигону Алабино код Москве, у веома јакој конкуренцији екипа из 19 земаља, саопштило је Министарство одбране Србије.

недеља, 29 августа, 2021 / 17:17

Три српске посаде су у индивидуалним тркама показале завидну вјештину у вожњи, савладавању препрека и прецизности гађања топом и спрегнутим митраљезом, што им је донијело пласман међу осам најбољих екипа у најатрактивнијој дисциплини Међународних војних игара.

Полуфиналне штафетне трке биће одржане 31. августа и 1. септембра, а након данашњег жријеба знаће се када српски тенкисти излазе на стазу.

За разлику од индивидуалних трка које се возе три круга и тенковске посаде крећу у размацима, полуфинале је посебно атрактивно јер се вози у четири круга и све екипе крећу истовремено.

Овогодишње Међународне војне игре одржавају се од 23. августа до 4. септембра на територији Русије и 10 земаља суорганизатора, међу којима је први пут и Србија.

На овом престижном такмичењу, у надметању у 34 дисциплине учествују екипе из 42 земље, а припадници Војске Србије такмиче се у пет дисциплина – "Чувар реда", "Тенковски биатлон", "Снајперска граница", "Војни рели" и "Армија културе".