Хан Пијесак: Мирко Терзић штрајкује глађу и жеђу због кредита

Кредитна задужења натјерала су Мирка Терзића са Хан Пијеска да посегне за штрајком глађу и жеђу. "Тражим од општине да откупи моју кућу и тако помогне мени и мојој породици да изађемо из кризе. Ако то општина не може онда тражим да ми хитно обезбиједе састанак са предсједником Владе Републике Српске /РС/ Александорм Џомбићем и […]

среда, мај 4, 2011 / 11:04

Кредитна задужења натјерала су Мирка Терзића са Хан Пијеска да посегне за штрајком глађу и жеђу.

"Тражим од општине да откупи моју кућу и тако помогне мени и мојој породици да изађемо из кризе. Ако то општина не може онда тражим да ми хитно обезбиједе састанак са предсједником Владе Републике Српске /РС/ Александорм Џомбићем и предсједником РС Милорадом Додиком", каже Терзић, који већ 24 часа штрајкује у холу зграде општине.

Кућа, коју Терзић нуди општини је под хипотеком НЛБ Развојне банке која, тврди Терзић није заинтересована за покретање поступка одузимања некретнине већ врши притисак на жиранте.

"Ноћима не спавам. Страхујем за породицу. Терет отплате кредита је на жирантима. Добијао сам и пријетње физичком ликвидацијом најмилијих", тврди Терзић.

У Терзићевој породици шест чланова не ради. Запослен је једино син Сретен, који у Шумском газдинству /ШГ/ "Височник" мјесечно прима од 17 до 50 КМ.

"Сретен Терзић има два већа кредита, а од плате се одбијају путем административних забрана за које је дао личну сагласност", кажу у рачуноводству ШГ "Височник".

Помоћ породици Терзић у виду једнократних новчаних давања пружана је више пута. Ако је та породица гладна и сада ће социјална служба реаговати. Али куповати објекте, без конкретне намјене, којих на Хан Пијеску има и превише, немогуће је", каже Славиша Мировић, одборник у СО .

Начелник општине Хан Пијесак Горан Ашоња каже да ова локална зајединца од 115.000 КМ, колико из буџета предвиђеног за овогодишње инвестиције, не може издвојити 140.000 за куповину куће Терзића.

Здравствено стање Мирка Терзића је, за сада је стабилно, мада се жали на главобољу. У Дому здравља на Хан Пијесак спремни су да укажу помоћ ако буде потребно.

"Нећу престати са штрајком", тврди Терзић на чијем лицу се већ виде трагови исцрпљености.4 КОМЕНТАРА

  1. DA SAM NA NJEGOVOM MJESTU JA BI OTISO U VLADU ILI PALATU PREDSEDNIKA,IL MOZDA BOLJE U ZAJEDNICKE INSTITUCIJE KOD SPIRICA PA NEKOGA OD NJIH PITO DA POMOGNU,ONI STALNO GOVORE KAKO JE SVE BAJNO I CAROBNO,A PORED OVOGA COVIJEKA POSTOJI JOS MORE NJIH KOJI IMAJU ISTIH PROBLEMA,ZATO BI TREBALO SVI DA SE OGLASE PA NEK VIDI CRVENA FURIJA KAKVO JE STANJE U RS!!!

Оставите одговор