Филип Вујановић бржи и гласнији у проглашавању побједе

Предсједнички кандидат Демократске партије социјалиста и актуелни шеф државе Филип Вујановић прогласио је побједу на изборима, наводећи да је освојио 51,3 одсто гласова, а његов против кандидат Миодраг Лекић 48,7.

понедељак, април 8, 2013 / 08:39

Данашњи предсједнички избори били су шести од увођења вишестраначког система у Црној Гори, односно други након стицања независности 2006. године.

Грађани Црне Горе гласали су на 1.169 бирачка мјеста, а биралишта су била отворена од седам до 20 сати. Право гласа на изборима имало је 511.405 грађана Црне Горе.

Изборни процес пратиле су посматрачке мисије ОЕБС-а и Парламентарне скупштине Савјета Европе.

Лекић не признаје

Предсједнички кандидат црногорске опозиције Миодраг Лекић саопштио је да је он побједник избора и затражио од Државне изборне комисије да "буде на висини задатка".

"Тражимо до краја легитимност и поручујемо да нећемо признати изборну крађу. Тражимо да се преброји сваки гласачки листић", реаговао је Лекић на раније проглашсену изборну побједу од стране кандидата владајуће Демократске партије социјалиста (ДПС) Филипа Вујановића.

Лекић је Вујановићево проглашавање изборне побједе назвао "државним ударом" и саопштио да је побиједио у свим већим градовима у Црној Гори, укључујући и Подгорицу.Оставите одговор