Фејсбук преузима емитовање Лиге шампиона

Највећа друштвена мрежа на свијету обезбиједила је права на емитовање Лиге шампиона у групној фази, осмину финала и мечеве четвртфинала УЕФА европског спортског такмичења

среда, јун 28, 2017 / 10:35

Права на емитовање мечева уживо обезбијеђена су за америчку територију, али као што смо већ навикли, корисници из других земаља лако пронађу „алате“ помоћу којих омогуће и себи да гледају садржај закључан по регионима.

Фејсбук је одлуку да са Фокс Спортом потпише сарадњу донио након што је током овогодишњег финала Лиге шампиона, у којем је Реал Мадрид побиједио Јувентус, забиљежено готово 100 милиона интеракција на ову тему, које је направило 34 милиона корисника!

Ови корисници активно су користили Фејсбук док су гледали пренос Реал Мадрид – Јувентус, коментаришући, дијелећи линкове, слике и друге садржаје у вези са утакмицом. У тим тренуцима „ангажман“ на мрежи по кориснику био је невјероватно висок и Фејсбук то жели да прошири и још више искористи у будућности.

Фејсбук ће преносити мечеве на енглеском и на шпанском језику, а портал Машабл наводи да највећа друштвена мрежа планира да прави још више партнерстава са спортским медијским кућама, али и онима које праве или емитују забавне, документарне и музичке садржаје.

Јасно је да је ово само почетак и да ће Фејсбук ускоро проширити листу подржаних земаља у којима ће емитовати спортске, али и многе друге ТВ садржаје уживо.

Следећи корак у развоју Фејсбук мреже свакако је прво преузимање, а онда вјероватно и продукција и стварање различитог медијског садржаја. Недавно је најављено да ће Фејсбук ући у продукцију сопствених серија које ће емитовати на својој мрежи, чиме ће постати конкурент Нетфликсу и сличним произвођачима серија за онлајн емитовање.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *