Ештон поздравила изручење Младића

Висока представница Европске уније за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон поздравила је пребацивање Ратка Младића у притворску јединицу Хашког трибунала и истакла да је то важан моменат за помирење у региону и за међународну правду. „Суђење пред Међународним кривичним трибуналом за бившу Југославију Младићу, оптуженом за геноцид, злочине против човјечности и кршење закона и […]

среда, јун 1, 2011 / 11:10

Висока представница Европске уније за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон поздравила је пребацивање Ратка Младића у притворску јединицу Хашког трибунала и истакла да је то важан моменат за помирење у региону и за међународну правду.

„Суђење пред Међународним кривичним трибуналом за бившу Југославију Младићу, оптуженом за геноцид, злочине против човјечности и кршење закона и обичаја рата, допринјеће откривању истине и испунити дужност да се обезбједи правда за жртве и њихове породице”, наведено је синоћ у саопштењу Ештонове.

„Наше мисли су са онима који су патили и изгубили своје најмилије током сукоба у бившој Југославији, нарочито у Босни и Херцеговини”, каже се у саопштењу.

Хашки оптуженик Ратко Младић пребачен је јуче поподне из Београда у Ротердам, а потом у Схевенинген где је смештен у притворску јединицу Хашког трибунала, где му је уручена оптужница.Оставите одговор