Нетанјаху: Јерусалим неће бити подјељен!

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху изјавио је синоћ да Јерусалим никада неће бити подијељен, поновивши свој бескомпромисан став о том граду и најавивши да планира да одобри да се у њему више гради, пренијеле су свјетске агенције. Он је то истакао уочи Дана Јерусалима, којим се обиљежава ослобађање, односно освајање источног Јерусалима у шестодневном рату 1967. […]

среда, 1 јуна, 2011 / 11:18

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху изјавио је синоћ да Јерусалим никада неће бити подијељен, поновивши свој бескомпромисан став о том граду и најавивши да планира да одобри да се у њему више гради, пренијеле су свјетске агенције.

Он је то истакао уочи Дана Јерусалима, којим се обиљежава ослобађање, односно освајање источног Јерусалима у шестодневном рату 1967. године.

"Стијене и археолошки предмети нађени у Јерусалиму показују дубоке везе између јеврејског народа и његовог главног града," рекао је Нетанјаху у ортодоксној вјерској школи Мерказ Харав у кварту Кирјат Моше, где је 2008. године наоружани Палестинац убио осам ученика.

"Сљедеће године у Јерусалиму више ће се градити," обећао је Нетанјаху, подсјетивши тим ријечима на 2000 године стару јеврејску молитву која изражава тежњу јеврејског народа да се врати у тај град.

Палестинци, међутим, планирају да источни Јерусалим буде главни град њихове будуће државе која ће обухватити Зпадну обалу и појас Газе.Оставите одговор