Ердоган: Сирија се извинила због удеса турског авиона

Турски премијер Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да се Дамаск извинио због удеса турског борбеног авиона, што сугерише да је Сирија оборила турску летjелицу. „Сирија је одмах понудила извињење због инцидента и признала своју грешку”, рекао је Ердоган, пренио је турски дневни лист Хабертурк. „У овом тренутку ваздухопловство и морнарица претражују источни Медитеран, али […]

субота, јун 23, 2012 / 07:05

Турски премијер Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да се Дамаск извинио због удеса турског борбеног авиона, што сугерише да је Сирија оборила турску летjелицу.

„Сирија је одмах понудила извињење због инцидента и признала своју грешку”, рекао је Ердоган, пренио је турски дневни лист Хабертурк.

„У овом тренутку ваздухопловство и морнарица претражују источни Медитеран, али срећом наши пилоти су преживјели. Изгубили смо само авион”, изјавио је турски премијер, преноси АФП.

Инцидент је навео турску владу да сазове ванредну сједницу којом је предсједавао Ердоган.

Турска је претходно саопштила да је изгубила контакт с једним од својих војних авиона док се налазио изнад турске југоисточне обале, а турске телевизијске станице су јавиле да се он срушио у сиријским територијалним водама, јавио је Ројтерс.

У авиону Ф-4 у тренутку његовог пада била су два пилота, јавила је турска агенције Анадолија, наводећи изјаву гувернера Малатије Улвија Шарана.Оставите одговор