Џуџевић подржао Изетбеговића

Председник Извршног одбора Бошњачког националног већа у техничком мандату Есад Џуџевић поздравио је данас изјаву бошњачког члана Прдедседништва БиХ Бакира Изетбеговића који се дистанцирао од главног муфтије Муамера Зукорлциха. Џуџевић је на конференцији за новинаре оценио да је Изетбеговићева изјава допринос афирмацији остваривања националних и свих других права Бошњака за који се залаже то Бошњачко […]

понедељак, мај 16, 2011 / 20:01

Председник Извршног одбора Бошњачког националног већа у техничком мандату Есад Џуџевић поздравио је данас изјаву бошњачког члана Прдедседништва БиХ Бакира Изетбеговића који се дистанцирао од главног муфтије Муамера Зукорлциха.

Џуџевић је на конференцији за новинаре оценио да је Изетбеговићева изјава допринос афирмацији остваривања националних и свих других права Бошњака за који се залаже то Бошњачко национално веће.

„Ми се залажемо за строго одвајање националних и верских права у постизању бошнчког националног консензуса. Изетбеговићева изјава враћа систем вредности који афирмише строго одвјање националног од верског идентитеета Бошњаца”, рекао је Џуџевић.

Изетбеговић је у интервјуу Ослобођењу изјавио да је раније подржавао муфтију Зукорлића, али да је очевидно да је то била грешка, као и да се он залаже за јединствену исламску заједницу са Ријасетом и седиштем врховног поглавара у Сарајеву.Оставите одговор