Израелски војници убили 4, а ранили 209 демонстраната

Четири особе су погинуле, а 209 је повређено када су израелски војници пуцали и бацили сузавац на демонстранте који су се окупили око пограничне линије са Сиријом, јавила је данас сиријска државна агенција Сана. До сукоба је дошло јуче у градовима Кунеитра и Маџал Шамс, граду на Голанској висоравни који је Израел анектирао, пренео је […]

понедељак, мај 16, 2011 / 20:00

Четири особе су погинуле, а 209 је повређено када су израелски војници пуцали и бацили сузавац на демонстранте који су се окупили око пограничне линије са Сиријом, јавила је данас сиријска државна агенција Сана.

До сукоба је дошло јуче у градовима Кунеитра и Маџал Шамс, граду на Голанској висоравни који је Израел анектирао, пренео је АФП.

Све четири жртве су мушкарци, а 53 од 209 повређених имају прострелне ране, од којих поједини веома озбиљне, изјавио је управник болнице у Кунеитри, Али Канан.

Палестински демонстранти и њихове присталице марширали су јуче на израелске границе са Либаном, Сиријом и појасом Газе, обележавајући Дан накбе (катастрофе), поводом 63. годишњице стварања Израела. Хиљаде демонстраната из Сирије покушало је да се пробије на окупирану Голанску висију, што је изазвало израелску ватру и један од најгорих инцидената од примирја 1974. године.

У одвојеном инциденту, десет особа је погинуло када су израелске трупе отвориле ватру на хиљаде људи који су демонстрирали на либанској граници, навели су медицински извори.

Протест је одржан у циљу обележавања годишњице стварања Израела, што Палестинци називају „накба” односно „катастрофа”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *