Барашин: Ко ме шпијунира?

Главни тужилац БиХ Милорад Барашин оцијенио нападе на њега у појединим федералним медијима као покушаји да неко притиском управља његовим поступцима. Много је важнији одговор на питање ко Барашина последњих годину и по прати, како и на који начин, ко га фотографише, по чијем задатку и за чији рачун. Барашин, у интервјуу "Гласу Српске" од […]

понедељак, мај 16, 2011 / 20:15

Главни тужилац БиХ Милорад Барашин оцијенио нападе на њега у појединим федералним медијима као покушаји да неко притиском управља његовим поступцима.
Много је важнији одговор на питање ко Барашина последњих годину и по прати, како и на који начин, ко га фотографише, по чијем задатку и за чији рачун.

Барашин, у интервјуу "Гласу Српске" од понедјељка, тврди да је под великим притиском да поднесе оставку.

"Кад дође време рећи ћу све. Сада сам веома узнемирен као човјек. Притисак на мене врше да бих се бавио собом, а не својим послом", рекао је Барашин.

Главни тужилац БиХ је казао да ће потписати споразум са Србијом и да то значи један огроман корак напријед.

"Појављивали су се огромни проблеми са дуплирањем предмета и са паралелним истрагама. Сви ми у региону треба да схватимо да истина мора да дође на површину, да се изнесу чињенице и докази и да се процесуирају сви они који су чинили ратне злочине. Без обзира на то које је ко националности, такав мора да одговара", истакао је он.

Барашин је додао да више неће бити дуплирања истрага, јер ће "постојати споразум, не само овај, него и договор пред међународним представницима који су били и присутни кад је преговарано на који начин ће се окончати предмети који су спорни".

Што се тиче предмета Добровољачке, Барашин је рекао да би тај предмет и све што је у вези са њим требало да се уступи Тужилаштву БиХ. "Опсежна истрага је у току, раде је четири тужиоца. Међународни тужилац у том предмету Џуд Романо ради максимално активно на њему", рекао је Барашин и додао да није тачно да Романо напушта Тужилаштво.

"Мислимо да ћемо успјети у заказаном року да донесемо коначну тужилачку одлуку у том предмету (Добровољачка)", рекао је Барашин и додао да су активни предмети и "Атиф Дудаковић", "Сефер Халиловић", "Херцеговина" и да ће истраге бити окончане у овој години.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *