Дулић: Против мене се води политичка хајка

Посланик Демократске странке Оливер Дулић одбацио је оптужбе да је злоупотријебио положај приликом издавања дозволе фирми „Нуба инвест“, оцијенивши да представљају политичку хајку и покушај деградације министра из бивше владе Србије. Бивши министар животне средине и просторног планирања Србије најавио је да ће данас отићи у полицију и дати изјаву, те поручио да је спреман […]

субота, октобар 6, 2012 / 16:45

Посланик Демократске странке Оливер Дулић одбацио је оптужбе да је злоупотријебио положај приликом издавања дозволе фирми „Нуба инвест“, оцијенивши да представљају политичку хајку и покушај деградације министра из бивше владе Србије.

Бивши министар животне средине и просторног планирања Србије најавио је да ће данас отићи у полицију и дати изјаву, те поручио да је спреман на притвор и евентуално суђење, али је замолио да му породице оставе на миру.

Дулић на конференцији за новинаре, којој су присуствовали и чланови Посланичког клуба ДС-а рекао да није истина да је предузеће "Нуба инвест" имало привилегован положај, нагласивши да је дозволе за постављање оптичких кабала покрај путева добијао свако оним редом којим се јављао.

"Захваљујући томе интернет је постао доступнији грађанима", каже Дулић.

Дулић је рекао да најава његовог хапшења представља крај процеса, који је почео прије мјесец дана, и у којем је путем медија "провучен кроз блато".

Он каже да је у том процесу требало да буде криминализован, а да би велико финале било хапшење једног бившег министра из ДС-а.

Дулић је истакао да није прекршио закон када је Министарство животне средине и просторног планирања Србије издало дозволу фирми "Нуба инвест".

Као доказ предочио је новинарима владин закључак из децембра 2010. године у којем је Влада Србије прихватила обавјештење Републичког јавног тужилаштва у којем се наводи да је министарство животне средине и просторног планирања поступало у складу са Законом о планирању и изградњи у поступку издавања дозвола предузећу "Нуба инвест".

Он је додао да је закључак Владе потписао њен тадашњи први потпредсједник Ивица Дачић.

Он је упозорио да оптужбе против њега нису добар начин за борбу против корупције, а новој власти је поручио да се уозбиљи у борби против корупције.

Шеф Посланичког клуба ДС-а Драгољуб Мићуновић сматра да је хајка, вођена мјесецима у форми линча, говорила у прилог томе да ће бити мало шанси за фер испитивање Дулића.

Он је рекао да оптужбе представљају покушај да се направи политички процес, чему свједочи и чињеница да Административни одбор Скупштине, који одлучује о евентуалном укидању посланичком имунитета, на сједницу није позвао три члана одбора из ДС-а.

Админинстративни одбор Скупштине Србије предложио укидање имунитета Дулићу 

Административни одбор Скупштине Србије предложио је данас републичком парламенту да посланику Демократске странке Оливеру Дулићу укине имунитет.
Приједлог за укидање имунитета дат је на захтјев Тужилаштва за организовани криминал, због вођења кривичног поступка против Дулића због сумње да је извршио злоупотребу службеног положаја у вријеме када је био министар за животну средину и просторно планирање Србије.

Предсједник Административног одбора Зоран Бабић навео је да би Скупштина Србије у понедјељак, 8. октобра, требало да расправља о приједлогу за укидање имунитета Дулићу.

Посланик Демократске странке Оливер Дулић данас је на прес-конференцији одбацио оптужбе да је злоупотријебио положај приликом издавања дозволе фирми "Нуба инвест", оцијенивши да представљају политичку хајку и покушај деградације министра из бивше владе Србије.

СНС: Лицемјерне изјаве ДС о политичком прогону 

Српска напредна странка саопштила је данас да су лицемјерне изјаве челника ДС-а да се у поступку против Оливера Дулића ради о политичком прогону.

"СНС подсећа јавност да је ово први пут у последњих 20 година да се у Србији одговара за злодела крупних политичких главешина и с поносом истиче да промене у Србији ни неки политичари, а ни њихови медији више не могу да зауставе", наводи се у саопштењу.

Посланик ДС-а Оливер Дулић данас је на прес-конференцији одбацио оптужбе да је злоупотријебио положај приликом издавања дозволе фирми "Нуба инвест", оцијенивши да представљају политичку хајку и покушај деградације министра из бивше владе Србије.

Полиција је данас покушала да приведе бившег министра животне средине и просторног планирања Србије Дулића, због сумње да је злоупотребио службени положај, али он није ухапшен јер се позвао на посланички имунитет.

Дулић је рекао да се јутрос позвао на имунитет како би се обратио јавности и најавио да ће се јавити полицији да да изјаву.

Приведени су бивши помоћник министра за просторно планирање Небојша Јањић и генерални директор Јавног предузећа "Путеви Србије" Зоран Дробњак.

Дробњак је дао полицију изјаву, након чега је пуштен. У току је саслушање Јањића.

Тужилаштво за организовани криминал саопштило је да је Дулић осумњичен за злоупотребу службеног положаја у вези са издавањем дозвола за постављање оптичких каблова на трасама државних путева.

Полиција и тужилаштво на том случају раде од марта ове године и поводом кривичне пријаве Савјета за борбу против корупције, воде предистражни поступак.

Дулић покушао да уђе у Палату Србије

Посланик Демократске странке Оливер Дулић покушао је да уђе у Палату Србије, у којој се налази МУП, али је враћен са портирнице, јавља РТС.

Премијер Србије Ивица Дачић рекао је да су апсолутно неприхватљиве инсинуације да борбом против корупције и криминала Влада проводи политички обрачун са политичким неистомишљеницима.

Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић рекао је да је бивши министар Дулић осумњичен за злоупотребу службеног положаја у вези са издавањем дозвола за постављање оптичких каблова на трасама државних путева.

"Из доказа и података које је полиција до сада прикупила произилази да је приликом издавања осам дозвола од Министарства животне средине и просторног планирања инвеститору `Нуба инвест` из Београда дошло до кршења Закона о планирању и изградњи и да постоје основи сумње да су три лица извршила злоупотребу службеног положаја", рекао је Радисављевић.

Словеначка компанија "Нуба саветовање и инвестирање", оснивач и власник "Нуба инвест доо", огласила се саопштењем у којем демантује да је било неправилности у вези са пословањем у Србији.

Посланички имунитет технинички је могуће укинути у наредних 48 часова, а за то је потребно да на сједници Скупштине 126 посланика гласа за приједлог који би стигао од Административног одбора. Захтјев је већ стигао, а Административни одбор расправља о Дулићевом имунитету.

Дулић је истакао да нема потребе за састајањем Административног одбора или Скупштине, како би му био укинут имунитет, јер се на њега више неће позивати.

Дулић је данас на прес-конференцији одбацио оптужбе да је злоупотријебио положај приликом издавања дозволе фирми "Нуба инвест", оцијенивши да представљају политичку хајку и покушај деградације министра из бивше владе Србије.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *