Сава Семберија – Откуп паприка и патлиџана од 70 коопераната

У Фабрици за прераду воћа и поврћа „Сава Семберија“ у току је откуп паприке и патлиџана од 70 коопераната из Семберије за које директор фабрике Јагода Крсмановић каже да имају врло квалитетан производ и да поштују договорене количине и рокове испоруке. Откуп домаће сировине је приоритет "Саве", али је због суше ове сезоне сировина до […]

субота, октобар 6, 2012 / 16:40

У Фабрици за прераду воћа и поврћа „Сава Семберија“ у току је откуп паприке и патлиџана од 70 коопераната из Семберије за које директор фабрике Јагода Крсмановић каже да имају врло квалитетан производ и да поштују договорене количине и рокове испоруке.

Откуп домаће сировине је приоритет "Саве", али је због суше ове сезоне сировина до сада набављана из Војводине и Македоније, каже Крсмановићева, како би се испоштови рокови за значано њемачко тржиште.

Кампања прераде је у јеку, а 90 одсто производње пласира се њемачкој фирми „Шофке“ са којом „Сава“ има уговор вриједан 2,5 милиона евра.

Према ријечима Крсмановићеве, тренутно се за њемачко тржиште раде ајвар, паприка, ђувеч и феферона.

У "Сави" је запослено 50 радника са најнижом платом од 700 КМ, а ангажовано је и 150 сезонских радника.

"Имамо све стандарде који омогућавају извоз робе на европско тржиште", истиче директор фабрике Јагода Крсмановић.

Власник "Сава Семберије" Милорад Крстић рекао је приликом склапања уговора са њемачком компанијом "Шофке" да је то пословни оквир за дугорочну сарадњу и да се планира извоз вриједан 10 милиона евра.

Прехрамбена индустрија у Бијељини основана је 1947. године и једна је од најстаријих фабрика ове врсте у бившој Југославији. Фабрика је приватизована 2009. године.

Основна карактеристика свих производа "Сава Семберија" је да су произведени на потпуно природан начин, без употребе конзерванса, вјештачких боја и арома.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *