Дрогба нова ведета Шангаја

После осам година у Челзију у којем је одиграо 341 утакмицу и постигао 157 голова, укључујући и победоносни погодак са беле тачке против Бајерна у финалу Лиге шампиона Дидије Дрогба сели се у Кину у клуб Шангај шенхуа (у преводу: Шангајски цвијет) у којем ће, према спекулацијама кинеских медија имати недељну плату од 300.000 долара. […]

петак, јун 22, 2012 / 06:35

После осам година у Челзију у којем је одиграо 341 утакмицу и постигао 157 голова, укључујући и победоносни погодак са беле тачке против Бајерна у финалу Лиге шампиона Дидије Дрогба сели се у Кину у клуб Шангај шенхуа (у преводу: Шангајски цвијет) у којем ће, према спекулацијама кинеских медија имати недељну плату од 300.000 долара.

Шангајском цвијету, који је последњи пут био шампион Кине 2003, последње двије сезоне не цвјетају руже. Прошле године био је тек 11. а ове после 13 кола налази се на 12. мјесту са 14 бодова.

Због тога је газда клуба Жу Џун решио да појача екипу којој огромну већину чине домаћи фудбалери (49 Кинеза и 5 странаца), али и стручни штаб. Прво је довео Француза Николаса Анелку (9 утакмица, 2 гола), али и Лозничанина Марија Божића (12 утакмица), играча средине терена који је каријеру градио у Мађарској и Словачкој, а недавно је за шефа стручног штаба поставио 50-годишњег Аргентинца Серхија Батисту, који је од јула 2010. до јула 2011. био тренер репрезентације Аргентине. Батиста је у Кини упамћен као тренер олимпијске селекције своје земље која је тријумфовала на Играма у Пекингу 2008.

„Љубав” репрезентативца Обале Слоноваче Дидијеа Дрогбе према Кини и кинеском фудбалу пробудила се прошле године, када је са Челзијем био на турнеји по далеком истоку:

„Пажљиво сам простудирао све понуде које сам добио у последњих неколико недеља и закључио да је одлазак у Шангај најбоље рјешење. Прошле године био сам у Кини са Челзијем и одлично се провео. Спреман сам за нови изазов и упознавање нове културе” написао је 34-годишњи Дрогба на свом интернет сајту.Оставите одговор