Дом омладине: Сајам пракси, образовања и стипендија

Дводневни сајам пракси, образовања и стипендија почиње данас у Дому омладине у Бањoj Луци, у организацији Центра за развој каријере (ЦЕРК). У питању је образовно-изложбена манифестација намијењена студентима и матурантима на којој ће посјетиоци моћи да добију информације о различитим видовима формалног и неформалног образовања који се нуде, стипендијским програмима и могућностима обављања праксе за […]

уторак, јун 7, 2011 / 09:09

Дводневни сајам пракси, образовања и стипендија почиње данас у Дому омладине у Бањoj Луци, у организацији Центра за развој каријере (ЦЕРК).

У питању је образовно-изложбена манифестација намијењена студентима и матурантима на којој ће посјетиоци моћи да добију информације о различитим видовима формалног и неформалног образовања који се нуде, стипендијским програмима и могућностима обављања праксе за студенте.

Студенти, апсолвенти и скорији дипломци у потрази за праксом на сајму пракси, образовања и стипендија имаће могућност да аплицирају за различите послове и на тај начин стекну своје прво радно искуство, док ће средњошколци и матуранти имати прилику да се упознају са могућностима студирања на подручју бањалучке регије, те да сазнају више о студијским програмима који су им доступни.

Организатори најављују да ће током сајма бити одржане и радионице и предавања на тему како квалитетно припремити и написати биографију и мотивационо писмо, те аплицирати за жељену праксу, а сви заинтересовани посјетиоци моћи ће присуствовати и конференцијама чије су теме уско везане за тржиште рада и образовање.

Излагачи на сајму биће компаније и послодавци који нуде праксе различитим профилима студената, организације, амбасаде и фондације које нуде стипендијске програме за студенте у БиХ, организације и школе које нуде различите програме неформалног образовања те образовне институције.

Партнери сајма су Министарство просвјете и културе, Завод за запошљавање и Привредна комора РС, УНДП, интернет портал за запошљавање "Посао.ба" те Савез студената Економског факултета у Бањој Луци.

Сајам ће бити отворен за посјетиоце од 10.00 до 18.00 часова, а улаз је бесплатан.Оставите одговор

Дом омладине: Сајам пракси, образовања и стипендија

Центар за развој каријере (ЦЕРК) организује први "Сајам пракси, образовања и стипендија" који ће се одржати 7. и 8. јуна 2011. године у Дому омладине.

недеља, јун 5, 2011 / 12:42

Центар за развој каријере (ЦЕРК) организује први "Сајам пракси,
образовања и стипендија" који ће се одржати 7. и 8. јуна 2011. године у Дому омладине. Continue reading "Дом омладине: Сајам пракси, образовања и стипендија"Оставите одговор