Шаљић: Генералово стање и даље непромијењено

Милош Шаљић, адвокат породице Младић, изјавио је данас Срни да је некадашњи командант Војске Републике Српске генерал Ратко Младић пребачен из притворске болнице у Хагу у ћелију и да је његово здравствено стање и даље непромијењено. Он је најавио да ће породица Младић у току следеће седмице посјетити српског генерала у Хашком трибуналу, те да […]

недеља, јун 5, 2011 / 12:29

Милош Шаљић, адвокат породице Младић, изјавио је данас Срни да је некадашњи командант Војске Републике Српске генерал Ратко Младић пребачен из притворске болнице у Хагу у ћелију и да је његово здравствено стање и даље непромијењено.

Он је најавио да ће породица Младић у току следеће седмице посјетити српског генерала у Хашком трибуналу, те да је току процедура издавања личних докумената.

Што се тиче тима Младићеве одбране, Шаљић је рекао да за сада не може да говори о именима, али да су у току разговори о томе.

Он је потврдио да је држава уплатила заостале пензије некадашњег команданта ВРС генерала Ратка Младића, којем је посљедња пензија исплаћена децембра 2005. године.

"Проблем је био да породица добије овлашћење, што смо ми завршили док је Ратко Младић био у притвору Специјалног суда у Београду. Сада су пензије исплаћене", нагласио је Шаљић.

Што се тиче 14.000 евра, заплијењених приликом једног од претреса породичне куће на Бановом брду, адвокат Шаљић каже да имају обећање Тужилаштва за ратне злочине да ће тај новац бити враћен.

"Одузели су га противзаконито и због тога тужимо државу, али то није довољно и сада тражимо камате и трошкове судског поступка, јер је потраживање новца вршено у судском процесу", објаснио је Шаљић.Оставите одговор