Кнежево: Поред тешких услова успјешан рад удружења слијепих и слабовидих

Удружење слијепих и слабовидих општине Кнежево, упркос томе што тренутно ради у веома тешким условима, без властитих просторија и техничке опреме неопходне овим лицима, у прошлој години остварило је позитиван финансијски биланс. Предсједница Удружења Јагода Вучковић каже да ова лица настоје да се укључе у спортске и културне активности, наглашавајући да, углавном, остварују запажене резултате. […]

уторак, 7 јуна, 2011 / 08:51

Удружење слијепих и слабовидих општине Кнежево, упркос томе што тренутно ради у веома тешким условима, без властитих просторија и техничке опреме неопходне овим лицима, у прошлој години остварило је позитиван финансијски биланс.

Предсједница Удружења Јагода Вучковић каже да ова лица настоје да се укључе у спортске и културне активности, наглашавајући да, углавном, остварују запажене резултате.

Један од најзначајнијих пројеката у прошлој години била је подјела прехрамбених пакета члановима удружења, а на приједлог појединих чланова Скупштине Удружења у наредном периоду посебна пажња требало би да буде посвећена дјеци члановима удружења и усмјеравању новца за њихово лијечење и школовање.

На данашњој сједници Скупштине Удружења усвојени су извјештај о раду и финансијски извјештај за 2010. годину, као и план рада за ову годину и Одлука о измјенама и допунама статута Удружења.

Скупштини су присуствовали и предсједник Савеза слијепих Републике Српске Бранко Сузић, те представници општинских организација из Бањалуке, Градишке и Српца.

Говорећи о лошем положају свих инвалидних лица у РС, Сузић је поздравио рад Удружења из Кнежева уз сугестије да се у будућем раду највише ослањају на властите капацитете, спретност и способност чланова који треба да прате активности на републичком нивоу и да се максимално укључују у њих.

Удружење слијепих и слабовидих лица основано је 2004. године и тренутно броји 26 чланова.