Додик: Српским функционерима треба посебна кућа

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да су сви функционери из Српске изложени медијском линчу из ФБиХ и најавио да ће у Источном Сарајеву бити направљен објекат за све представнике РС у заједничким органима БиХ како би били заштићени.  "Јавност у РС је довољно едукована да разумије такве врсте напада на званичнике из […]

уторак, април 5, 2011 / 10:09

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да су сви функционери из Српске изложени медијском линчу из ФБиХ и најавио да ће у Источном Сарајеву бити направљен објекат за све представнике РС у заједничким органима БиХ како би били заштићени.

 "Јавност у РС је довољно едукована да разумије такве врсте напада на званичнике из РС", рекао је Додик новинарима у Бањој Луци.

Он је истакао да су одређене западне земље довеле до тога да се високи представници у БиХ који су наметали законе, осјећају сигурним.

"На то нису имали право. Једино што стоји иза њих је политичка воља одређених западних земаља. За наметање закона морате имате овлашћења, а високи представници то нису имали", рекао је Додик.

Он је навео да високи представник у БиХ Валентин Инцко није смио да суспендује одлуку Централне изборне комисије која се односи на формирање власти у ФБиХ и да на тај начин спријечи одлуку Суда БиХ.

"Очигледно је било да ће Суд БиХ прихватити одлуку ЦИК-а и због тога је Инцко интервенисао, али је интервенисао и због тога што постоји жеља да се врати међународни интервенционизам у БиХ", додао је Додик.

Додик је нагласио, да РС никада неће дати легитимитет институцијама БиХ које штите ратног злочинца Јована Дивјака.

"Нама заједнички органи који каљају образ РС нису потребни, а један од примјера тога је и рад министра иностраних послова БиХ Свена Алкалаја који је константно блатио РС и њене представнике", закључио је Додик.

Он је поновио да БиХ у дејтонском капацитету за РС није спорна.0 КОМЕНТАРА

 1. Dodo je zaboravio da je njegov igrač Nikola Špirić šef onima koji blate srpski narod. Mile, za sve te ugrožene političare netrebaš praviti novu kuću, ona već ima u FOČI.

 2. кхмм..па направи им ти додик и наравно (џеј)станковић интеграл по једну сигурну кућу, све са цвијећем и вртовима око куће, а то све од наших пара, којих имамо вишка вођени вашом проницљивом политиком, јер после ове сјајне идеје да све живо поскупља 300% приход ПДВ је напрасно остварен стопосто…најмудрија одлука, какви референдуми, док је скупоће и гладних уста, требаће и сигурних кућа!

 3. Додик би само правио али не знам откуд? Касно си се сјетио да се буниш против високих представника предсједниче. Нису ти сметали онда кад су смјењивали и слали у затвор без суда твоје политичке противнике. Они су те довели на власт немој нас да фарбаш.

 4. ja sam dio javnosti rs, ne dozvoljavam da moj i jedan fening ode na izgradnju ovakvih zgrada.pokrali su nas za zgradu vlade, pokrali nam telekom, svaki buđžet je prazan, napravili su od nas bijedu i sirotinju afričkih razmjera, a oni su bogatiji i od engleskog dvora.do juče su bili šverceri, pas nije imao zašto da ih ujede.
  Znali su gdje su zajednički organi kada su birani u njih, odnos muslimana prema divljaku bio je isti, samo sad pričaju o tome da bi zabacili trag svome kriminalu.
  Nahrani ti svoj narod predsjedniče, daj mu posao i penzije koje je zaslužio, a ne soc pomoć, vratite pokradeno!

 5. Обавезно на кућу ставите натпис „МОЈА КУЋА“, а испод напишите ко је „заслужан“ за подизање тј. изградњу.

  П.С. Изградња треба да траје до краја мандата, а цијена…
  то ће се знати тек на крају, кад се купе пепељаре и канте за смеће, пошто значано утичу на цијену грађевине…

 6. Искрено речено, мислим да то и није лоша идеја. Знам да ће ме многи напасти, али не носи то Додик са собом у гроб. Друга је прича што све што направи кошта 10 пута скупље најмање. То је лоповлук а ово о чему ја причам је концепт.

 7. Za posebnu kucu je potreban i sjekuriti servis a posto i to ide u paketu sa SS( nije Silvester Stalone)zajedno sa projektovanjem doticne kuce te i nadzorom nad gradnjim da ne bi koja KM nekontrolisano otisla, nama ostaje da odrzimo referendum o tome da li ce ta kuca imati 3 ili 3 1/2 sprata sa podzemnom garazom.

  Zato zaboravimo na nevazne stvari kao sto je svakodasnje prezivljavanje i potrazimo dobavljaca za keramicke plocice posto se dosadasnji strucnjak/dobavljac za WC mobelijar u slicnim objektima ne osjeca zdravstveno dobro.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *