Додик: Нисам Тадићу честитао на хапшењу генерала Младића

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је синоћ да није честитао предсједнику Србије Борису Тадићу на хапшењу генерала Ратка Младића, него да је само рекао да је то испуњење дејтонске међународне обавезе. Додик је у интервјуу РТС-у истакао да је Младић, као човјек који је командовао војском, свјестан да је имао индивидуалну одговорност. Предсједник РС […]

четвртак, јун 2, 2011 / 07:11

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је синоћ да није честитао предсједнику Србије Борису Тадићу на хапшењу генерала Ратка Младића, него да је само рекао да је то испуњење дејтонске међународне обавезе.

Додик је у интервјуу РТС-у истакао да је Младић, као човјек који је командовао војском, свјестан да је имао индивидуалну одговорност.

Предсједник РС је подсјетио да је и он сам у то вријеме гласао да Младић буде изабран за команданта Главног штаба Војске РС.

Додик је навео да је у Сарајеву погинуло 10 000 Срба и да се покушава приказати да су они сами себе убили.

Предсједник РС је додао да су сви који су командовали Војском РС били дужни да се старају за достојанство нације, а да они који то нису чинили треба да одговрајау.

"Сви који су чинили грешке треба да одговарају", рекао је Додик и додао да не може да негира да су неки људи у прошлости, из тог времена, као што је Милошевић, заслужни што је направљен феноменалан Дејтонски споразум који је дао одређену самосталност РС.

Предсједник Српске је подсјетио да је Хашки трибунал селективан у својој правди, те навео да су Срби показали својим добровољним одласком у Хаг да су спремни да прихвате одговороност, као што Биљана Плавшић, вјерујући да тамо постоји правда, али се показало да не постоји.

Додик је рекао да РС није створена на геноциду, те поновио да ни у Сребреници није било геноцида, али да је тамо почињен велики злочин који је био непотребан и да за то треба да се одговара и да се он залаже да се утврди кривица.Оставите одговор