Додик и Шатлворт: Српска је за Линукс

Предсједник Републике Српске Милорад Додик примио је у Бањој Луци предсједника компаније "Каноникал" и оснивача фондације за промоцију слободног софтвера заснованог на Линукс технологији, Марка Шатлворта, који је исказао интересовање за стање и перспективе развоја информационог друштва у РС. Додик је упознао Шатлворта о ситуацији у Српској и нагласио да је Српска спремна да прихвати […]

понедељак, септембар 12, 2011 / 15:48

Предсједник Републике Српске Милорад Додик примио је у Бањој Луци предсједника компаније "Каноникал" и оснивача фондације за промоцију слободног софтвера заснованог на Линукс технологији, Марка Шатлворта, који је исказао интересовање за стање и перспективе развоја информационог друштва у РС.

Додик је упознао Шатлворта о ситуацији у Српској и нагласио да је Српска спремна да прихвати нова знања и информационе технологије.

Предсједник Српске пренио је саговорнику да је Бања Лука у јулу била домаћин "Дебиан конференције", једне од највећих свјетских конференција посвећених информационим технологијама.

Шатлворт је нагласио да његова компанија у области информационих технологија сарађује са великим бројем влада широм свијета и исказао интересовање за стање и перспективе развоја информационог друштва у Српској – саопштено је из кабинета предсједника Српске.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор