Додик и Инцко: Нису преговори већ разговори

Данас су се у Палати предсједника Републике Српске састали Милорад Додик, предсједник РС, и Високи представник у БиХ, Валентин Инцко, у покушају да ситуацију насталу након расписивања референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ од стране НСРС, учине јаснијом. Валентин Инцко, након разговора са Милорадом Додиком, изјавио је да је одлука о референдуму у РС […]

среда, мај 4, 2011 / 18:21

Данас су се у Палати предсједника Републике Српске састали Милорад Додик, предсједник РС, и Високи представник у БиХ, Валентин Инцко, у покушају да ситуацију насталу након расписивања референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ од стране НСРС, учине јаснијом.

Валентин Инцко, након разговора са Милорадом Додиком, изјавио је да је одлука о референдуму у РС била једна од три теме о којима су разговарали.

Инцко је рекао да се Додик, када је ријеч о расписивању референдума, није сложио са ставом међународне заједнице који му је предочио.

Ово нису били преговори, већ разговори, истакао је Инцко, али није желио да одговори конкретно да ли ће поништити одлуку о расписивању референдума.

Високи представник је саопштио да су разговарали и формирању власти на нивоу БиХ и сарадњи ентитетских власти.

Инцко је у ранијим изјавама себи одредио рок до сутра да одлучи како ће да дјела, а последњих дана је у изјавама користио стандардан репертоар свих високих представника – бонска овлаштења, санкције и слично.

Нешто раније, амбасадор САД у БиХ, Патрик Мун, након састанка са Додиком је изјавио да његова земља одлуку о референдуму сматра нелегалном.Оставите одговор