Додик: До мене није стигла никаква понуда

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да до њега није стигла понуда Европске уније да власти Српске пониште одлуку о референдуму, а да за узврат међународна заједница иницира темељну реформу правосуђа у БиХ. "Не коментаришем спекулације. До мене није стигла никаква понуда и о томе не знам ништа", рекао је Додик за београдске […]

субота, мај 7, 2011 / 19:19

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да до њега није стигла понуда Европске уније да власти Српске пониште одлуку о референдуму, а да за узврат међународна заједница иницира темељну реформу правосуђа у БиХ.

"Не коментаришем спекулације. До мене није стигла никаква понуда и о томе не знам ништа", рекао је Додик за београдске медије.

Сарајевски "Дневни аваз" објавио је данас да је ЕУ понудила да власти РС пониште одлуку о референдуму, а да за узврат међународна заједница иницира темељну реформу правосуђа у БиХ.

Лист наводи, позивајући се на високог дипломату, да би овај приједлог, уколико га предсједник РС прихвати, значио да ће међународна заједница, у првом реду ЕУ, осигурати свеобухватну реформу правосудног система у накраћем могућем року, а с друге стране би се формирала власт на нивоу БиХ.

Према тврдњи високог дипломате, уколико би овај приједлог био одбијен, високи представних у БиХ би имао "пуну подршку ЕУ да дјелује одлучно и не само поништи референдум, него и предузме све друге потребне кораке".Оставите одговор