Томи Ли Џоунс преговара са Спилбергом о улози у Линколну

Звезда филма „Људи у црном“ Томи Ли Џоунс један је од глумаца који преговарају о улогама у филму „Линколн“ у режији Стивена Спилберга. За главне улоге у филму о 16. америчком председнику Линколну, већ су ангажовани Данијел Деј-Луис, као Линколн и Сали Филд као његова супруга. Спилберг ће филм снимати по бестселеру "Тим оф Рајвалс" […]

субота, мај 7, 2011 / 18:23

Звезда филма „Људи у црном“ Томи Ли Џоунс један је од глумаца који преговарају о улогама у филму „Линколн“ у режији Стивена Спилберга.

За главне улоге у филму о 16. америчком председнику Линколну, већ су ангажовани Данијел Деј-Луис, као Линколн и Сали Филд као његова супруга.

Спилберг ће филм снимати по бестселеру "Тим оф Рајвалс" добитнице Пулицерове награде, историчарке Дорис Кирнс Гудвин.

Сценарио је написао Тони Кушнер, такође добитник Пулицерове награде.

Филм ће се фокусирати на политички сукоб Абрахама Линколна са моћницима у администрацији у вези с аболицијом ропства и окончањем Грађанског рата.

Оскаровац Томи Ли Џоунс би требало да игра улогу Тадеуса Стивенса, републиканског лидера и моћног конгресмена из Пенсилваније.

О улози најстаријег Линколновог сина, Роберта Тода, преговоре води Џозеф Гордон-Левит, познат из филма "Почетак" и кога ћемо гледати у филму "Дарк Кнајт Рајзес" који у биоскопе стиже идуће године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *