Ђокић: Што би излазили из владајућег блока?

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је данас да ова партија још није одлучила на који начин ће приступити учешћу на локалним изборима, али да је потпуно примјерено очекивати да ће остати у заједничком блоку са партнерима са којима данас сарађује у Влади Републике Српске. Он је нагласио да не постоји ниједан разлог за прекид […]

субота, октобар 15, 2011 / 15:51

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је данас да ова партија још није одлучила на који начин ће приступити учешћу на локалним изборима, али да је потпуно примјерено очекивати да ће остати у заједничком блоку са партнерима са којима данас сарађује у Влади Републике Српске.

Он је нагласио да не постоји ниједан разлог за прекид те сарадње, те да је мишљења да је на локалном нивоу, у многим општинама гдје она није довољно развијена, треба развијати и учврстити. "Али, наравно, не искључујем могућност других видова дјеловања, потребу за сарадњом на широј основи са другим партијама", рекао је Ђокић новинарима у Бијељини, гдје је присуствовао Савјетовању за предсједнике и секретаре општинских одбора СП-а.

Он је нагласио да је у РС потребан што шири консензус о најважнијим питањима. "Имамо јако много важних питања, којима треба политички консензус не само владајућих, него свих политичких снага ове земље", оцијенио је Ђокић.

Говорећи о данашњем Савјетовању за предсједнике и секретаре општинских одбора СП-а, лидер социјалиста је рекао да ће на скупу бити говора о конкретним активностима провођења укупне политике СП-а.

"Наравно, у најважнијем контексту данашње анализе укупног стања досадашњих активности и онога што треба радити у наредном периоду јесте оцјена актуелног стања и улоге коју наша партија остварује у друштвеном и политичком животу Српске", рекао је Ђокић.

Он је истакао да ће на данашњем скупу истаћи и потребу подстицања чланова партије на већи ангажман, како у општинама, тако и у цјелини у свим институцијама система, а с циљем провођења једне важне конпоненте страначке политике – подстицаја економског развоја Српске и квалитетног рјешавања социјалних проблема.

"Принцип правичности треба да буде опште заступљен у Српској, посебно зато што наша партија учествује данас у Влади и има свој дио препознатљиве одговорности", рекао је Ђокић и додао да му је посебно драго што је СП на посебан начин развила интерес код грађана за своју политику.

Предсједник Општинског одбора СП-а Бијељина Владо Симић рекао је да се бијељински социјалисти озбиљно припремају за предстојеће локалне изборе кроз реформу општинског и реорганизацију и јачање мјесних одбора, те очекују да ће постићи много бољи резултат у односу на прошле изборе.

Он је додао да је за сада још рано говорити о организацији власти на подручју општине Бијељина, истичући да ће СП сарађивати са свим партијама које желе боље и хуманије друштво.

"Ми желимо да учествујемо у власти, а од нашег коалиционог партнера СНСД-а очекујемо велику подршку и захтјевамо да нас поштује и уважава као равноправног партнера. За конкретне резултате које остваримо, тражићемо и адекватну улогу у власти", рекао је Симић.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *