"Дестилација" Теслић: Извоз у ЕУ

Генерални директор Хемијске индустрије "Дестилација" из Теслића Ново Шкребић рекао је да ова компанија 75 одсто угља и брикета за роштиљ извезе на тржишта земаља ЕУ. Годишње у `Дестилацији` буде произведено 9 500 тона угља и 3 000 тона брикета, а 75 одсто производње пласирамо на тржиште земаља ЕУ. Велику потражњу европског тржишта гарантује изузетан […]

уторак, мај 17, 2011 / 15:00

Генерални директор Хемијске индустрије "Дестилација" из Теслића Ново Шкребић рекао је да ова компанија 75 одсто угља и брикета за роштиљ извезе на тржишта земаља ЕУ.

Годишње у `Дестилацији` буде произведено 9 500 тона угља и 3 000 тона брикета, а 75 одсто производње пласирамо на тржиште земаља ЕУ. Велику потражњу европског тржишта гарантује изузетан квалитет, као и пет имплементираних ИСО-стандарда", изјавио је Шкребић Срни на штанду "Дестилације" на Новосадском сајму.

Он је истакао да "Дестилација" покрива 55 одсто тржишта Србије када је ријеч о јестивој сирћетној киселини или есенцији, које на годишњем нивоу у овој компанији буде произведено 1 000 тона.

"Цијена за паковања од четвртине литра, пола и једног литра је јединствена и износи 460 динара (4,65 евра). Осим у Србији, јестиву сирћетну киселину пласирамо и на тржишту БиХ", навео је Шкребић.

Он је нагласио да "Дестилација" има пуну подршку Владе Републике Српске када је ријеч о амбициозној пословној политици. "Влада, премијер и ресорни министри имају слуха за пословну политику `Дестилације`, посебно када је ријеч о набавци основне сировине, дрвета, због чега сви запослени дају све да резултати буду и изнад очекиваних", истакао је Шкребић.

"Дестилација" из Теслића са 320 запослених оствари укупан годишњи приход од 13 милиона КМ, а просјечна плата радника износи 591 КМ. "Дестилација" је основана 1896. године и у то вријеме била је прва фабрика на Балкану за хемијску прераду дрвета поступком суве дестилације.

На Новосадском сајму у току је 78. међународни пољопривредни сајам, на коме, осим из Србије, производе излаже 1 500 излагача из Европе, као и широм свијета.Оставите одговор