Дачић: Радије бих да ме криве што Параде нема, него да се пролијева крв

Лаже свако ко каже да не постоји безбедносни ризик одржавања Параде поноса и одговоран је пред народом ако дође до проливања крви, поручио је данас замјеник премијера и министар унутрашњих послова Ивица Дачић. "Полиција не може да се претвори у Великог брата. Где су они који су ухапшени прошле године", запитао је Дачић, напомињујући да […]

четвртак, септембар 29, 2011 / 15:57

Лаже свако ко каже да не постоји безбедносни ризик одржавања Параде поноса и одговоран је пред народом ако дође до проливања крви, поручио је данас замјеник премијера и министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

"Полиција не може да се претвори у Великог брата. Где су они који су ухапшени прошле године", запитао је Дачић, напомињујући да ће "то бити скуп различитих политичких оријентација, где се у ствари и не зна тачно против кога и ко протествује".

Полиција, према његовим ријечима, има снаге и опреме, али не у толиком броју и степену опремљености за разбијање демонстрација.

"Оно што грађани имају право по Уставу, полиција ће да обезбеђује. Када говоримо о цифри од 5.000 полицајаца, у њу су урачунати сви који ће се тог дана налазити у српској престоници на заштити интереса грађана", рекао је Дачић новинарима послије прославе дана Криминалистичко-полицијске академије.

Он је изричит да није на полицији да доноси одлуке о одржавању Параде поноса и да ће, ако је то политички став, полиција радити свој посао.

"Ако ће полиција да ради свој посао добро, мора да има подршку државе. А ако би ми одлучивали, Параде поноса не би ни било, јер бих ја пре преузео одговорност да се не одржи манифестација, него да дође до проливања крви", рекао је Дачић.

Огранизаторима је Дачић поручио да би требали да покажу одговорност у условима када је Србија оптерећена бројним проблемима и да се запитају колико је сврсисходно у таквој ситуацији одржавати манифестацију коју заговарају.Оставите одговор