Влада заинтересована за куповину Урбанистичког завода

Влада Републике Српске одлучила је на данашњој сједници да се као потенцијални купац појави на првој лицитацији за продају Урбанистичког завода Републике Српске /РС/ Бања Лука заказаној за 10. октобар. "Урбанистички завод ће умногоме допринијети у раду ресорног министарства, локалне заједнице и свих субјеката који ће имати лиценцирану кућу која ће бити експедитивна у изради […]

четвртак, 29 септембра, 2011 / 15:54

Влада Републике Српске одлучила је на данашњој сједници да се као потенцијални купац појави на првој лицитацији за продају Урбанистичког завода Републике Српске /РС/ Бања Лука заказаној за 10. октобар.

"Урбанистички завод ће умногоме допринијети у раду ресорног министарства, локалне заједнице и свих субјеката који ће имати лиценцирану кућу која ће бити експедитивна у изради просторно-планске документације свих нивоа", рекла је министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС Сребренка Голић.

Она је нагласила да је укупна вриједност некретнина Урбанистичког завода Бањалука 3.971.851 КМ, да је укупна вриједност некретнине и опреме 4.364.747 КМ, а да се продаје 100 одсто имовине без обавеза и хипотеке.

Услов за куповину Урбанистичког завода РС јесте да се запосли минимално 25 радника, да се осам година задржи иста дјелатност и да буде запослено најмање 15 лица са лиценцом.

Голићева је подсјетила да је Урбанистички завод РС основан 1961. године, да је приватизован 2002. године, те да је покренут стечајни поступак у овом предузећу.

Она је додала да је Окружни привредни суд Бања Лука у августу донио одлуку да Урбанистички завод буде продат.0 КОМЕНТАРА