Дачић: нисам за подјелу, већ за разграничење?!

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да једино брзо и реално рјешење за Косово постизање компромиса између Срба и Албанаца, истичући да се не залаже за подјелу, већ за разграничење. "Никад нисам употребио реч подела… Идеја о разграничењу би могла да буде решење о коме би требало да се изјасне грађани", рекао је […]

понедељак, мај 16, 2011 / 14:30

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да једино брзо и реално рјешење за Косово постизање компромиса између Срба и Албанаца, истичући да се не залаже за подјелу, већ за разграничење.

"Никад нисам употребио реч подела… Идеја о разграничењу би могла да буде решење о коме би требало да се изјасне грађани", рекао је Дачић новинарима током конференције поводом 10 година Мисије ОЕБС-а у Србији.

Он је истакао да би, ако буде таквог приједлога, грађани морали да се изјасне о њему. "То би подразумевало промјену устава, а то је једна процедура", додао је Дачић.

Одговарајући на питање да ли је тиме изнио свој лични или став Владе Србије, Дачић је рекао да је приједлог дао "као човјек који се родио и живио на Косову". "Ја сам председник политичке партије, ја нисам чиновник Владе.. Неће ваљда мени председник Владе одређивати који је програм моје политичке партије. Ја не нападам никог у Влади", навео је Дачић.

Он је рекао да је само изнио мишљење већине грађана и да је то предлагао још Слободану Милошевићу, оцјењујући да не би било ратова да је питање бивше Југославије ријешено на овај начин.

"Не желим да мењам политику о Косову. Мени нико не може да замери да нисам на све начине бранио Косово. Ми из СПС-а бранили смо Косово оружјем за разлику од неких у Београду који су само теоретисали", истакао је Дачић.

Он је навео да су против приједлога о разграничењу и ЕУ и САД и Приштина и Србија.

"Кад су сви против, волео бих да ми неко каже шта је онда решење за Косово… Мој посао није да причам грађанима Србије бајке за лаку ноћ, него да видимо како ће Србија да живи даље", поручио је Дачић.Оставите одговор