Чукунунук Давида Штрбца: Добра моја демократијо

Гдје живе потомци Давида Штрбца легендарног Крајишког лика? Раселили су се по Лијевчу и Војводини, Бањој Луци, Београду, Европи и широм свијета. Један од њих прича о демократији у петак 01.03.2013. године у градском позоришту “Јазавац” Бања Лука у монодрама “ЧУКУНУНУК ДАВИДОВ – Јазавци пред судом”. Шта каже чукунунук Давидов о данашњици, демократији и друштву […]

петак, март 1, 2013 / 00:08

Гдје живе потомци Давида Штрбца легендарног Крајишког лика? Раселили су се по Лијевчу и Војводини, Бањој Луци, Београду, Европи и широм свијета.

Један од њих прича о демократији у петак 01.03.2013. године у градском позоришту “Јазавац” Бања Лука у монодрама “ЧУКУНУНУК ДАВИДОВ – Јазавци пред судом”.

Шта каже чукунунук Давидов о данашњици, демократији и друштву у ком живимо? Куда идемо, каква нас то невидљива рука води или басамо?

Како смо од друштва радника створили друштво вересије, кладионица, јефтиних школа и факултета?

Како микрокредитне организације упропаштавају пријатељства и кумства? Некад се од кума зајмило, данас се зајми од микрокредитне а кум враћа. Да ли је то исто? Није.

Како то у демократији могу штрајковати судије, полиција и војска? Ко ће од њих бранити државу? Зар нису они држава?

Позатварали смо фабрике. Незнамо правити хидроцентрале, али зар лук незнамо садити? Увозимо га из Кине. Ко нас је то оманђијо?

Који то јазавци данас обесмишљавају било какав рад? Како је лоповлук и нерад постао врлина? Какви су то јазавци који траже да човјек мјесецима ради без плате?

Погледајте и послушајте бесједу малог човјека, изгубљеног у ратно-поратном времену који се бори за достојанствен живот пливајући у мутној и дубокој води демократије.

Режија: Драшко Видовић, глуми: Марко Шукало, продукција: Удружење за рурални развој “Рурална мрежа”.

Монодрама је дио програма Инфо систем “Рурална мрежа” који има за циљ рурални процтор промовисати као конкурентно мјесто живљења.

Петак, 01.03.2013. године у 20:00 часова Дворана Обилићево.Оставите одговор