Црни Грујо са предизборним кабадахијама

Досадашњи посланик Српске радикалне странке РС у Народној скупштини Ново Грујић, прешао је у редове Демократског народног савеза.

петак, 15 октобра, 2010 / 12:31

Заједно са Грујићем, у ДНС је прешло 22 од 26 чланова градског одбора СРС у Бањој Луци, те се придружило градском одбору ДНС, чији предсједник је досадашњи министар саобраћаја и веза Недељко Чубриловић.

Грујић је на заједничкој конференцији истакао да није тражио никакву функцију у органима своје нове странке, те да је стару напустио због лошег третмана од стране врха странке.

-Председник СРС РС Миланко Михајлица се више бавио кампањом СДС, него кампањом своје странке. Градски одбор у Бањој Луци је без марке средстава странке успио да освоји 2000 гласова, од тога сам ја добио 1000 личних гласова, иако сам одлуком главних органа странке стављен на треће мјесто на листи- истакао је Грујић.

Он је додао да ни он ни радикали који су прешли у ДНС нису тражили оставку Миланка Михајлице, већ да је то тражио један од 4 члана ГО Бања Лука који су остали у странци, Здравко Мочевић.

Упитан да појасни ко су кабадахије против којих је најавио борбу у предизборној кампањи, Грујић је додао да су они познати и да их не треба посебно именовати, те да ће борбу против њих наставити.

Предсједник ГО ДНС Бања Лука Недељко Чубриловић је додао да је ова странка добила појачање у виду нових чланова и гласова који су они добили на протеклим изборима, те да је разлог зашто су се радикали нашли у окриљу ДНС, дослиједна политика коју води ова странка.

-ДНС ни једном није гласао за одлуке којима су се преносиле надлежности са Републике Српске на ниво БиХ, и већ смо показали да је за нас РС изнад свега- рекао је Чубриловић.

Чубриловић је додао да пријем нових чланова неће утицати на битније промјене политике ДНС, јер о томе одлучују главни органи странке.

Предсједник СРС РС Миланко Михајлица понудио је враћање мандата предсједника својој странци, незадовољан изборним резултатом. Прије избора се спекулисало да ће се ова странка припојити Српској напредној странци, и наставити да дјелује под именом СНС. Сматрало се да се чекају резултати избора, након којих би се одредио однос снага старих и нових чланова у управљачким органима СНС.

ДНС је након избора из својих редова искључио Хаџи Јована Митровића, због одбијања партијске одлуке да подржи предсједничке кандидате коалиције СНСД-ДНС-СП. Незванично се сазнаје да ће још неколико незадовољних градских одбора СРС прећи у ДНС, а спекулише се са именима два града на истоку Српске.