Црнадак на Н1: Економија, дипломатија, Украјина и договорени рандес послије избора

Црнадак је рекао да су и последња дешавања у Украјини показала су да је СНСД-ова српска репрезентација у потпуности препустила дипломатију Сарајеву и да Комшић, Турковић, Алкалај и други раде шта им је воља, да је Република Српска невидљива.

субота, март 5, 2022 / 19:59

– Економске посљедице украјинске кризе биће веома снажне и зато је потребно да се одмах реагује. Ми смо из ПДП-а већ упутили иницијативу да се хитно уради ребаланс буџета Републике Српске и да се зауставе све набавке зграда, пословних простора и друге набавке које нису неопходне, посебно из ИТ сектора. Тај новац треба усмјерити на олакшавање положаја грађана у условима великих поскупљења , те за подршку привреди. Поред тога, неопходно је хитно укинути акцизу на гориво и драстично смањити ПДВ на основне намирнице. Без ових мјера криза ће дјеловати разарајуће на свакодневни живот људи у Републици Српској и БиХ – рекао је Игор Црнадак, народни посланик и потпредсједник ПДП-а гостујући у емисији "Дан уживо" на ТВ Н1.

– Све што раде српски представници је да бјеже са сједница и кукају након што важни догађаји прођу. Три дана су прошла, а још увијек нико из СНСД-а није објаснио зашто су код гласања у УН-у ишли против Србије, зашто су покушали да Републику Српску ставе у исти кош са Сјеверном Корејом, Сиријом и Еритрејом, умјесто да будемо на оној страни на којој су Србија и цијела Европа – истакао је Црнадак.

Он каже да је сада јасно да СНСД жели да заустави европски пут Републике Српске и заокрене га у неком друогом смјеру.

– Када сте последњи пут чули Додика, Цвијановић или неког другог из руководства Републике Српске да изјави да је главни спољнополитички циљ Републике Српске да буде дио Европске Уније и да ћемо тај циљ остварити? Већ годинама тако нешто од њих не можете чути, иако су то званично ставови Републике Српске – додао је.

Поводом одлуке ДНС да има своје кандидате на изборима у октобру, Црнадак је поручио "Нека им је са срећом!"

– Кад имате један режим који тлачи Републику Српску 16 година, на начин како је то радио СНСД, онда на изборима можете имати само два кандидата, један из власти и други из опозиције. Грађани већ шаљу јасне сигнале и сигуран сам да ће препознати који су то кандидати опозиције. Према томе, нека свако ради шта мисли да треба, па се видимо послије избора – истакао је Црнадак.Оставите одговор