Црна Гора: ДПС одбацио оптужбе СПЦ

Портпарол Демократске партије социјалиста Рајко Ковачевић одбацио је јуче тврдње из саопштења Сабора СПЦ, у којем је владајућа партија оптужена да крши права вјерских заједница у Црној Гори и упозорена да поштује Устав. „Нема никаве потребе да Сабор Српске православне цркве упозорава ДПС да поштује црногорски Устав и права вјерских заједница у Црној Гори. Текст […]

понедељак, мај 30, 2011 / 08:26

Портпарол Демократске партије социјалиста Рајко Ковачевић одбацио је јуче тврдње из саопштења Сабора СПЦ, у којем је владајућа партија оптужена да крши права вјерских заједница у Црној Гори и упозорена да поштује Устав.

„Нема никаве потребе да Сабор Српске православне цркве упозорава ДПС да поштује црногорски Устав и права вјерских заједница у Црној Гори. Текст који је Сабор усвојио је одлично срочен – само је погрешно адресиран, односно требало га је интерно дистрибуирати у виду упуства за исправљање сопственог понашања”, казао је Ковачевиц порталу Аналитика.

Свети архијерејски сабор СПЦ затражио је јуче од државних органа Црне Горе да поштују сопствени Устав, као и права сваке цркве и вјерске заједнице, па и СПЦ, зајамчена домаћим и међународним законима.

„Била би заиста велика брука и срамота да се по та права и по правду мора ићи у Брисел, Стразбур или Вашингтон”, наведено је у саопштењу Сабора СПЦ.Оставите одговор