Данас тендер за изградњу државног затвора

Министарство правде БиХ расписаће данас тендер за извођење припремних радова за изградњу државног затвора, који би требало да буде завршен у наредне двије године. Након овог тендера за израду елабората на основу копања тестних бунара и провођења геомеханичких истраживања, наредних мјесеци приступиће се припреми приступног пута и објави тендера за главне радове, саопштено је раније […]

понедељак, 30 маја, 2011 / 08:23

Министарство правде БиХ расписаће данас тендер за извођење припремних радова за изградњу државног затвора, који би требало да буде завршен у наредне двије године.

Након овог тендера за израду елабората на основу копања тестних бунара и провођења геомеханичких истраживања, наредних мјесеци приступиће се припреми приступног пута и објави тендера за главне радове, саопштено је раније из Министарства правде БиХ.

Ова истраживања имају циљ да комплетирају техничку документацију пројекта изградње државног затвора, чија ће конструкција и намјена задовољити највише стандарде затвора високог степена безбједности, по препорукама најбоље европске праксе.

Пројекат ће бити подијељен у неколико фаза и мањих цјелина да би се омогућило учешће домаћих компанија на тенедеру и посао за стотине радника из БиХ.

Заинтересовани апликанти моћи ће путем веб странице Министарства правде БиХ пратити објаве о свим јавним набавкама у вези са изградњом државног затвора и пријавити се на објављене тендере.

Осим на веб страници Министарства, сви тендери биће објављени и у дневној штампи.