Човић: Косор и Јосиповић ме подржавају

Предсједник Хрватске демократске заједнице /ХДЗ/ БиХ Драган Човић рекао је да је од хрватског предсједника Иве Јосиповића и премијера Јадранке Косор добио подршку за наставак политике која води успостављању равноправности Хрвата са друга два народа у БиХ. "Од предсједника Јосиповића и премијера Хрватске добио сам апсолутну подршку за оно што радим. Јосиповић је изразио забринутост, […]

субота, октобар 8, 2011 / 11:45

Предсједник Хрватске демократске заједнице /ХДЗ/ БиХ Драган Човић рекао је да је од хрватског предсједника Иве Јосиповића и премијера Јадранке Косор добио подршку за наставак политике која води успостављању равноправности Хрвата са друга два народа у БиХ.

"Од предсједника Јосиповића и премијера Хрватске добио сам апсолутну подршку за оно што радим. Јосиповић је изразио забринутост, јер БиХ дуже од годину дана нема власти, али је снажно подржао равноправност хрватског народа са друга два народа. Према његовом мишљењу, легитимни представници Хрвата треба да буду у власти, јер је то предуслов да БиХ крене нормалним путем", рекао је Човић новинарима у Мостару.

Човић је рекао да је током једночасовног сусрета у Дубровнику пренио Јосиповићу да је политичко Сарајево настојало обманути јавност да су Хрвати, а најприје он, криви за пропаст преговора у Брчком.

"Истина је, међутим, да ти преговори уопште нису пропали, а ако их неко жели на тај начин представити, онда ми нисмо страна која је на било који начин допринијела да се то догоди. Хрватска је страна која заговара БиХ и то европску у којој ће бити равноправни Хрвати, Бошњаци и Срби", додао је Човић.

Он је објаснио да је са Косоровом разговарао и о предстојећим изборима у Хрватској, те нагласио да ХДЗ БиХ чврсто подржава ХДЗ Хрватске.

"Што се тиче ХДЗ-а у БиХ, он чврсто стоји иза ХДЗ-а Хрватске и то није упитно. На који начин ћемо ићи на изборе то тек треба да договоре страначка, односно тијела Хрватског народног сабора на састанцима који ће бити одржани наредне седмице", рекао је Човић.

Човић, који је и замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, имао је одвојене сусрете са Јосиповићем и Косоровом на маргинама јесењег засједања Парламентарне скупштине ОЕБС-а, које се одржава у Дубровнику.Оставите одговор